Haberler

100. Yılında Kurtuluş Savaşı

Sosyal Bilgiler Zümresi tarafından her yıl düzenlenen Sosyal Bilimler Günü’nün bu yılki teması 100. yılında Kurtuluş Savaşı’ydı. 5,6,7, ve 8. sınıf öğrencilerimiz Sosyal Bilgiler dersi öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları projelerinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başarıya ulaşan Milli Mücadele dönemini farklı açılardan incelediler. 

Öğrencilerimiz, Ataürk’ün gözünde Kurtuluş Savaşı, Kurtuluş Savaşı Cepheleri, Kurtuluş Savaşı’nda Kadınların Rolü, Kurtuluş Savaşı’nda Basın, Kurtuluş Savaşı’nda Türk -Sovyet Rusya İlşkileri, Ulaşım, Hava Kuvvetleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Sağlık Hizmetleri, İstihbarat, Kurtuluş Savaşı’nın Öncü İsimleri; Halide Edip, Fevzi Çakmak, Karikatürlerle Kurtuluş Savaşı, Filmler, Romanlar, Destanlar ve Türkülerle Kurtuluş Savaşı  konularında hazırladıkları çalışmalarını Kolej Sokağı’ndaki stantlarda sundular. 

Araştırma ve sunuş teknikleri açısından oldukça verimli bir hazırlık sürecini tamamlayan öğrencilerimiz renkli  bir etkinliğe imza attılar. Sosyal Bilimler Günü çalışmaları kapsamında her yıl birbirbirinden farklı temaları Kolejli arkadaşlarıyla buluşturan öğrencilerimiz, bu yıl da anlamlı çalışmalarıyla  Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu okulda, onun ilke ve devrimlerine bağlı olduklarını bir kez daha kanıtlamış oldular. 

 

 

Son DüzenlenmeSalı, 02 Nisan 2019 12:38