Haberler

Oyuncu, Yönetmen ve Kukla Oynatıcısı Haluk Yüce Okulumuza Konuk Oldu

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle tiyatronun öğrencilerimizde eğitim gücüne farkındalık, estetik duyarlık ve sanat bilinci oluşturmak amacıyla Oyuncu, Sanat Yönetmeni, Kukla ve Karagöz Tiyatrosu oynatıcısı Haluk Yüce ve Oyuncu Kuklacı Marina Yüce, konferans salonunda öğrencilerimizle bir söyleşi gerçekleştirdiler.

Söyleşide Haluk Yüce tiyatronun her yaştan insana hitap ettiğinden bahsederek Kukla Tiyatrosu, Geleneksel Halk Tiyatrosu, Gölge Oyunu, Dramatik Tiyatro ve Orta Oyunu hakkında bilgiler verirken Meddah geleneğinin İtalyan ve Fransız tiyatrolarında da benzerlerinin olduğunu söyledi. Marina Yüce ise ülkemizdeki geleneksel tiyatroların özellikle Karagöz ile Hacivat'ın yurt dışında bile tanındığından bahsetti. 19-26 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak olan 5. Uluslararası Ankara Kukla Festivali'ne birçok ülkeden katılımcı olacağını müjdeledi.

Söyleşinin sonunda Haluk Yüce Hacivat ve Karagöz oyunundan "Muharebe" bölümünü sundu. 

Öğrencilerimizin büyük bir beğeni ile izlediği oyundan sonra Kolej sokağında yer alan Kuklalar/Kuklacılar başlıklı fotoğraf sergisini gezdiler.

 

 

 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 27 Mart 2019 13:53