Haberler

TED Okulları II. Yabancı Diller Konferansı: Yaratıcılığın Gücü


23-24 Mart 2019 tarihleri arasında Türk Eğitim Derneği tarafından düzenlenen, TED İzmir Koleji’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve diğer TED okullarının da katıldığı, 2. yabancı dil öğretiminde yeni tekniklerin ve yaklaşımların, gelişmelerin paylaşıldığı “Yaratıcılığın Gücü” konulu konferansa Ortaokul ve Lise Fransızca öğretmenlerimiz katılmışlardır. Konferansa Ankara Fransız Kültür Merkezi’nin desteğiyle, Lumière Lyon 2 Üniversitesinden Frédérique RICHAUD eğitimci olarak katılmıştır. Konferansın açılış konuşmasını Fransız Eğitim İşbirliği Ateşesi Bruno DELVALLÉE gerçekleştirmiştir. 

İki günü içeren seminerde “Dil öğretiminin iletişimsel ve eylemsel yaklaşım ilkeleri ile ilgili öğretim uygulamalarının keşfi ve incelenmesi” ele alınmıştır. Ayrıca,  “Dilbilgisi edinimini hedefleyen iletişim odaklı ders içi etkinlikleri ve öğretim teknikleri ”sunulmuştur.  Sunum ve atölyeler konuya paralel olarak  iletişimsel etkileşimsel tekniklerle yapılmıştır. Seminer sırasında gruplar halinde çalışılmış, eğitmen her grubun hem kendisiyle hem de diğer gruplarla iletişim kurmasını sağlamıştır.

Seminerin içeriğinde, ders içerisinde, öğrenciler ile birlikte uygulanabilecek etkinlikler öğretmenlerce denenmiş, fikir alışverişleri sonucunda pratiğe dökülebilen yeni çalışmalar üretilmiştir. Öğretmenlerimiz, tüm düzeylere ve dil seviyelerine uygulanabilecek inovatif etkinliklerle donanmış zengin bir konferans atmosferi deneyimlemişlerdir.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 27 Mart 2019 15:21