Logo
Bu sayfayı yazdır

Matematik Günleri'nin Dokuzuncusunu Gerçekleştirdik

Matematik Günleri'nin Dokuzuncusunu Gerçekleştirdik
TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi tarafından 23 Mart 2019 tarihinde “9. Matematik Günleri” düzenlendi.

Bilimsel bir aktivite çerçevesinde okullar arası etkileşimi artırmak, öğrencileri kaynaştırmak, öğrencilere matematiğin farklı yönlerini keyifli bir yarışma ortamı içerisinde göstermek ve yeni bakış açıları kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada, her okulu 10. ve 11. sınıf düzeyinde 3 asil ve 1 yedek öğrenci temsil etti.

Adayların 11. sınıf müfredatının sonuna kadar sorumlu oldukları ve klasik tipli sorulardan oluşan çeşitli etaplarda yarıştığı 9. Liseler Arası Matematik Yarışması’nın değerlendirmesi, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Matematik Zümresi Öğretmenleri tarafından yapıldı. Yarışmanın en heyecanlı ve hareketli etabı olan “Karışık Gruplarla Runner Yarışması”nda koşucular, çözümü bitiren grupların cevaplarını jüriye en kısa sürede yetiştirmek için yarıştı.

Okulumuz öğrencilerinin ev sahipliği yaptığı yarışmanın sonucunda bireysel olarak;

Birinci Özel İncek Okyanus Anadolu Lisesi'nden Afşin Sıddık Atçeken, ikinci TED Eskişehir Koleji'nden Orçun Okur, üçüncü Özel İncek Okyanus Anadolu Lisesi'nden Yusuf Emir Fırat oldu. Öğrenciler ödüllerini Müdür Başyardımcımız Tamer Atacan'dan aldılar.

Yarışmanın sonucunda okul bazında Özel İncek Okyanus Anadolu Lisesi birinci, TED Konya Koleji ikinci ve TED Mersin Koleji üçüncü oldu ve ödülleri Matematik Öğretmenimiz İlhan Çekli tarafından verildi.

Runner etabı birincilerine ise ödülleri Matematik Zümre Başkanımız Çiçek Ünal tarafından verildi.

9. Matematik Yarışması toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son DüzenlenmePazartesi, 25 Mart 2019 09:35
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000