Haberler

Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinliklerimiz


Son yıllarda, bilişim teknolojisindeki hızlı gelişim ve değişimler ülkeleri bir yandan ekonomik ve sosyal çalkantılar içine sürüklerken bir yandan da süper güçler yaratmaktadır. Teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmek için, özellikle genç nüfusu iyi eğitip, değerli beyinlere imkanlar vererek değerlendirip, her alanda hedefler belirleyip çok çalışmamız gerekmektedir. 

İnsanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durmak için her yıl 8-14 Mart tarihi Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutlanılmaktadır. 

Bu kapsamda, Ortaokul Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan 7.sınıf öğrencilerimiz ders öğretmenleri Burcu YILDIRIM ve Hasan BİRCAN rehberliğinde Gazi Üniversitesi Teknokent’te bulunan Bilişim Garaji ofisini ziyaret ettiler. Arduino işlemcilerin programlanmasıyla yapılan birçok projeyi (sinyalizasyon sistemi, kapı kilit sistemi, akıllı ev, robot kol vb.) yakından inceleme fırsatı bulan öğrencilerimizin heyecanı görülmeye değerdi. 

5. ve 6.sınıf öğrencilerimiz ise hafta boyunca bilişim derslerinde 3 boyutlu tasarım programları Tinkercad ve SketchUp kullanarak teknolojik ürünler tasarladılar.  

6-O sınıfından öğrencilerimiz Nil Karamehmetoğlu ve Atlas Marasalı da günün anlam ve önemini içeren bir radyo sunumu da yaparak arkadaşlarını bilgilendirdiler. 

Son DüzenlenmeSalı, 19 Mart 2019 08:37