Haberler

Çanakkale Zaferi'nin 104. Yıldönümü

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”nü, Okullarımızda düzenlenen etkinliklerle kutladık. Türk tarihinin bir asırlık destanı Çanakkale Savaşlarını, savaşın kaderini değiştiren büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna can veren isimsiz kahramanları saygı, minnet ve şükranla andık.

İlkokulumuzdaki anma programı Okul Radyosundan yapılan güne özel programla başladı. Amfi tiyatroda gerçekleştirilen etkinlikte Okul Koromuz ve ritim grubumuz şarkılar ve marşlardan oluşan bir konser verdi. Ayrıca savaşın gidişatı öğrencilerimiz tarafından drama gösterileri ile canlandırıldı.

 

Ortaokul öğrencilerimizin hazırlayıp sunduğu “Bilinmeyen Hikayeleri ile Çanakkale 1915” adlı etkinlik gün boyunca konferans salonunda 6. ve 7. sınıf öğrencilerimiz için tekrarlandı. Okul Koromuz ve orkestramızın, Çanakkale türküleri ve Anzak şarkılarını seslendirdiği sunumda, savaşın içinden insanlık hikayeleri paylaşıldı.

Lise Kısmı Konferans Salonunda Atatürkçü Düşünce Topluluğumuz tarafından gerçekleştirilen sunumda yüzyılın en centilmen savaşı olarak anılan Çanakkale Savaşının bilinmeyen yönleri anlatıldı.

 

 

Son DüzenlenmePazartesi, 18 Mart 2019 15:26