8. Sınıf Öğrencilerimiz “Üç Boyutlu Cisimler ile Sabun Baloncuğu Yapımı Ve Minimal Yüzeyler” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

8. Sınıf öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları dersinde minimal yüzeyleri keşfettiler.

Öğrencilerimiz etkinlik kapsamında ilk önce pipet ve şönil kullanarak üç boyutlu cisimler oluşturdular. Daha sonra hazırladıkları üç boyutlu cisimler ile oluşturdukları sabun baloncuklarının şeklilleri incelediler.

Öğrencilerimiz gözlemleri sonucunda sabun baloncuklarının küreden farklı olarak yüzey alanını en aza indirecek şekilde oluştuğunu keşfettiler. Sabun zarlarını model alan bu matematiksel yüzeylere; tanımlı bir boşluğu doldurabileceğimiz ‘en küçük alana sahip’ yüzey anlamına gelen “minimal yüzeyler­” dendiğini öğrenen öğrencilerimiz minimal yüzeylerin kullanım alanlarını incelediler. Doğada hayvanların inşa ettikleri yapılarda,  çeşitli bitki  hayvan anatomilerinde ve ünlü mimar Frei Otto’nun Alman Büyük Çadırı EXPO’67 gibi bazı yapılarda minimal yüzeylerin kullanıldığını öğrenen öğrencilerimiz keyifli bir ders geçirdiler.