Logo
Bu sayfayı yazdır

TED Münazara Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadının Varoluşu”nu Tartıştı

TED Münazara Topluluğu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde “Kadının Varoluşu”nu Tartıştı

Okulumuz lise kısmı öğrencilerinden kurulu, rehberliğini Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Başak İngin, Şefika Betül Buzluk ve Başak Yılmaz’ın yürüttüğü TED Münazara Topluluğu (MÜTED) “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”etkinlikleri kapsamında, okulumuz lise kısmı konferans salonunda " Kadının Varoluşu”sorunsalına açıklık getirmek ve bu konuda bir farkındalık yaratabilmek adına “Kadının kendini var etme sürecinde iş hayatı belirleyicidir./ ev yaşamındaki konumu belirleyicidir.”konu başlıklı bir münazara maçı gerçekleştirdi. 

    

11. sınıf öğrencilerimizden İnci Sıla Kaleli, Yağmur Gedik ve Alp Akkaya’dan kurulu “Hükümet” takımı kadının iş yaşamında gösterdiği başarıya ve bu alanda verilen mücadeleye dayanarak güçlü bir biçimde savundukları tezleri ile maçın kazananı oldular. Yine 11. sınıf öğrencilerimizden Zeynep Oset Açıkel, Zeynep Duru Avcı ve Işık Sönmez’den kurulu “Muhalefet” takımı üyeleri de kadının varoluşunu ev yaşamındaki güçlü duruşuna bağlayarak tezlerini başarılı bir biçimde savundular. 

    

Maç sonunda tüm takım üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Topluluk başkanı İnci sıla Kaleli “Maçın kazananı yok. Bizim amacımız kadının varoluş sürecini ortaya koymak ve kadının gerek iş, gerek aile ve gerekse sosyal yaşamdaki, başka bir deyişle hayatın her alanındaki rol ve önemine dikkat çekmekti.”diyerek eleştirel ve sorgulayıcı bir tavırla yetiştirmek istediğimiz gençlerin temsilcisi oldu. 

Son DüzenlenmeCuma, 08 Mart 2019 08:10
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000