Logo
Bu sayfayı yazdır

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Dersi Kapsamında “Işığın Soğurulması ” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Dersi Kapsamında “Işığın Soğurulması ” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

    

7. Sınıf öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları dersinde ışığın soğurulması ile ilgili deneyler tasarlayıp okulumuz bahçesinde yaptılar. 

Bu etkinlikte öğrencilerimizin, iş birliği ile çalışma, yorumlama, gözlem yapma gibi becerilerini kullanarak, bilime katkı sağlamaları, bir bilim insanı gibi çalışarak ürünlerini oluşturmaları amaçlanmıştır.

Etkinliğimizin ilk ders saatinde öğrencilerimize ışığın cisimler tarafından soğurulduğu ve koyu renkli maddelerin açık renklilere göre daha çok ısındığı temel bilgileri aktarıldı. Ardından öğrencilerimize gerekli malzemeler verilerek ışığın soğurulması deneylerini yapmaları için gruplar oluşturmaları ve farlı deney düzenekleri tasarlamaları sağlandı. 

Etkinliğin ikinci ders saatinde ise, öğrencilerimiz sınıfta tasarladıkları deney düzeneklerini okulumuz bahçesinde kurdular, verilerini aldılar ve çalışma yapraklarındaki gözlem raporlarını doldurdular.

Öğrencilerimiz için akılda kalıcılığı  fazla olan bir etkinlik gerçekleştirilmiş oldu. Ayrıca öğrencilerimiz bilimsel süreç becerilerini kullanıp çıkarımlarda bulunma imkânına da sahip oldular.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 04 Mart 2019 07:34
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000