Haberler

“Rekabet” Temalı 7. Sosyal Bilimler Gününü Gerçekleştirdik

Lise Kısmı Sosyal Bilimler Zümrelerinin disiplinler arası anlayışla düzenledikleri “Sosyal Bilimler Günleri”nin bu yılki teması “Rekabet” oldu. Lise öğrencilerinin perspektifinden üstünlük sağlama, daha iyi işler yapma ve daha iyi sonuçlar almak için yarışma anlamına gelen rekabet kavramı ele alındı.

Bu kapsamda Tarih zümremizce Hi-tech sınıfta 2. Dünya Savaşı Uzun Metrajlı Propaganda Filmleri’nin gösterimi yapıldı. Ayrıca rekabet teması bağlamında Eurovizyon şarkı yarışmasının uluslararası ilişkilere etkisi konulu bir sunum ve ülkemizi bu yarışmada temsil eden şarkılardan oluşan bir konser düzenlendi.

Felsefe zümremizce düzenlenen sunumda ise öğrencilerimiz “Reklam ve Rekabet” konusunu ele aldılar.

Coğrafya Zümremizin Hi-tech sınıfta gerçekleştirilen etkinliğinde “Ekosistemde Türler Arası Mücadele” başlıklı Kahoot yarışması yapıldı. Sosyal Bilimler Günleri’nin konuk konuşmacısı olarak Devlet Opera ve Balesi Sanatçısı Arda AKTAR, konferans salonunda öğrencilerimizle “Sanat ve Rekabet” üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümremizce “Tarihten Günümüze Din ve Bilimin Rekabet Algısı” adlı öğrenci sunumu düzenlendi.

Sosyal Bilimler Günleri kapsamında ayrıca Lise Kısmı Çok Amaçlı Salonda kurulan stantlarda öğrencilerimizin rekabetle ilgili seçtikleri bir konuyu ele aldıkları poster sunumlar sergilendi.