Haberler

“Destination Imagination” Yarışmasında Türkiye Üçüncülüğü

Dünya’nın en büyük yaratıcılık yarışması olarak kabul edilen Destination Imagination (DI) yarışması 21-24 Şubat 2019 tarihlerinde Kuşadası’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya Türkiye’nin farklı şehirlerinden 138 okuldan gelen farklı kategorilerde 2600 öğrenci katıldı. 

Takımlara hızlı düşünmeyi, karar vermeyi ve kararlarını uygulamayı eğlenceli bir şekilde kazandırmayı hedefleyen Anlık Görev Yarışmaları (Instant Challenge) ve takımların hazırladıkları performansları sahneledikleri Takım Görevlerini (Team Challenge) içeren yarışmada kıyasıya rekabet gün boyu devam etti.   

Söz konusu yarışmada öğrencilerin STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik), risk alma, odaklanma ve problem çözme becerileri ölçülmektedir. Süreç boyunca öğrenciler takım olarak bir probleme çözüm aramayı, esnek olmayı, dayanıklılığı, etik anlayışı ve başkalarının düşüncelerine saygılı olmayı öğrenmektedirler.

Farklı branşlarda 446 takımın yarıştığı Kuşadası’nda gerçekleştirilen DI turnuvasına; okulumuzu temsilen 2 takımımız toplam 13 öğrencimiz ve onların turnuvalara hazırlanmasında rehberlik eden Fen Bilimleri öğretmenlerimiz Derya YAHŞİ ve Raziye AYDIN ile birlikte katılmışlardır. 

Bilimsel Kategoride Yarışan Öğrencilerimiz

Alperen KONUKBAY (7A) 

Nehir Beyza GÜL (7D) 

Aykut Mert IRAVUL (7F)

Batu ÖZDEMİR (7L)

Simay YÜKSEL (7P)

Deniz DAĞDUR (7M)

Ali Çetin BARLAS (7Ş)

Doğaçlama Kategoride Yarışan Öğrencilerimiz

Baran BİNGÖL (7E)

Elif CAN (7F)

Zeynep İLTER (7P)

Selen YALÇIN (7P)

Çınar BİROL (7T)

İzgi Nilsu BAŞER (7V)

 

Takımlarımızdan ‘bilimsel’kategorisinde yarışan öğrencilerimiz hayatları boyunca unutmayacakları eşsiz deneyimler kazanırken ‘doğaçlama’ kategorisinde yarışan öğrencilerimiz büyük bir başarı elde ederek Türkiye üçüncüsü olmuştur. 

Turnuva dönüşü okulumuzda yapılan törenle öğrencilerimize sertifikaları Okul Müdürümüz Sayın Ayşe Nalan KASKAN tarafından takdim edildi. 

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi göstermiş oldukları özgüven, cesaret ve takım ruhuyla hareket etme yeteneklerinden dolayı kutluyor, bizlere bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz.