Logo
Bu sayfayı yazdır

Filmed In Prague Fotoğraf Sergisi Okulumuzun Ev Sahipliğinde Ziyarete Açıldı

Filmed In Prague Fotoğraf Sergisi Okulumuzun Ev Sahipliğinde Ziyarete Açıldı

Türk Eğitim Derneği Tam Eğitim Bursu kapsamında eğitimini tamamlayarak, Prag'da profesyonel iş yaşamına devam eden Musa Bektaş’ın, Prag’da çekilen filmlerden sahneleri ve çekildikleri mekanları fotoğraflarında birleştirdiği "Filmed In Prague" isimli fotoğraf sergisi, Spor ve Sanat Merkezimizde ziyarete açıldı. Serginin açılışını Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel Kafka, Türk Eğitim Derneği ve TED Ankara Koleji yöneticileri ile birlikte yaptı.

Açılışta konuşan Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Bugün burada oluşumuz başardığımızın bir kanıtıdır aslında. Çünkü Musa, bizim 10 Bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye projemizdeki kıvılcımlardan sadece biri. Türk Eğitim Derneği’nin dünyadaki burs-para algısını kırarak burs eşittir eğitim, eğitim eşittir hayat refleksi ile hareket ettiğinin önemli bir göstergesi aslında Musa.” dedi.

Musa Bektaş ise “Torosların zirvesinden Prag’a giden yolumda en önemli km taşlarından biri Türk Eğitim Derneği idi. Adana’daki Bekir Sapmaz Öğrenci Yurdunda kaldığımdan itibaren hayatım çok değişti. Hem hayata bakış açım hem de hayallerimi gerçekleştirme açısından çok destek oldular. Bütün bu süreç boyunca kocaman bir aile olduğumuzu hep hissettim.” diyerek TED ailesine ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne sergiye olan desteklerinden dolayı teşekkür etti.

   

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Pavel Kafka, gerek kolej gerekse üniversite eğitiminde en iyi ve aydınlık öğrencileri yetiştiren Türk Eğitim Derneği’ne teşekkür ederek başladığı konuşmasında mühendislik mesleği ile fotoğrafçılığı bir arada yürüten Musa Bektaş’ın da TED’in bireyleri nasıl hayata hazırladığına dair en güzel örneklerinden birisi olduğunu belirtti.

Çekya Büyükelçiliği ve Türk Eğitim Derneği işbirliği ile ilk kez 21-28 Şubat 2019 tarihleri arasında TED Ankara Koleji'nde olmak üzere, farklı lokasyonlarda yapılacak bir dizi sergi ile fotoğrafseverlerle buluşacak olan  "Filmed in Prague" koleksiyonunda The Illussionist (Sihirbaz), Görevimiz Tehlike, Van Helsing, Amadeus, Blade II gibi daha pek çok filmin çekildiği sahnelerin yer aldığı 40 fotoğraf yer alıyor. 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Eylül 2019 15:39
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000