Haberler

Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü Nuran Çakmakçı ile“Meslek Seçimi” Üzerine Söyleşi Düzenledik

Hürriyet Gazetesi Eğitim Servisi Müdürü, Gazeteci ve Eğitim Yazarı Nuran Çakmakçı, 19 Şubat’ta Lise Kısmımıza konuk oldu. Konferans salonunda öğrencilerimizle “Meslek Seçimi” üzerine bir söyleşi gerçekleştiren Çakmakçı, kendi deneyimlerinden yola çıkarak gençlere doğru mesleği seçmek için ne yapmaları gerektiği konusunda kılavuz olacak bilgiler verdi.

Lisede tüm sınıfları birincilikle bitirdiğini, bu nedenle öğretmenlerinde ve ailesinde tıp okuması yönünde bir beklenti oluştuğunu ifade eden Çakmakçı, yapmak istediği meslek konusunda kendisini sorguladığını ve gazetecilik okumaya karar verdiğini anlattı. Dört tip meslek seçiminden bahsederek bunları şöyle sıraladı:

-          Küçük yaştan itibaren seçenler
-          Aile etkisinde kalanlar
-          Tesadüfen seçenler
-          Çalışmak zorunda olanlar

Meslek seçerken, “Hangi meslek benim için doğru?,  “Bunun için neler yapmalıyım?”, “Pusulam ne olacak?” sorularını kendilerine sormalarını öneren Çakmakçı, “Bu soruların bir cevabı olmalı ve bunun için herkese uygun tek bir cevap yok. Anahtar kelime tutkunun peşinde gitmek.” dedi.

Öğrencilerimizle seçmek istedikleri meslekler konusunda bir süre sohbet eden Cakmakçı, geleceğin mesleklerinden bahsetti. 2020’lerde sağlık, yazılım, finans ve müdendislik alanlarının yükselişte olacağını belirterek, bu alanların alt dallarını da sıraladı. Söyleşinin ardından öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

    

 
Son DüzenlenmeSalı, 19 Şubat 2019 15:10