Haberler

İspanyol Dilinin Dünyadaki Temsilcisi Cervantes Enstitüsü Müdürü Okulumuzu Ziyaret Etti

    

İstanbul Cervantes Enstitüsü Müdürü Sn. Gonzalo Manglano de Garay okulumuzu ve İspanyolca Zümresini ziyaret etti. Ortaokul Müdürümüz Sn. Ayşe Nalan KASKAN ile yapılan görüşmede, İspanyolca dili ve öğretimi için gerçekleştirilen çalışmaların gelecek yıllarda da iş birliği içerisinde artarak devam etmesi konusunda temennilerde bulunuldu.

Okul kampüsümüzü ziyaret eden Sn. Garay, Ortaokul İspanyolca Zümresi ile bir toplantı gerçekleştirerek, TED Ankara Kolejinde II. Seçmeli Yabancı dil olarak öğretilen İspanyol dilinin olumlu gelişimi, okulumuzdaki başarılı çalışmaları ve diğer TED Okullarında yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

Okulumuz TED Ankara Koleji, İspanyol dilinin tüm dünyada temsilcisi olan Cervantes Enstitüsü ile ortak çalışmalar yürütmekte olup  2018 Nisan ayından itibaren Uluslararası İspanyolca Yeterlilik Sınavı olan DELE sınavının resmi sınav merkezidir. 

Cervantes Enstitüsü, 1991 yılında İspanya tarafından İspanya’nın ve İspanyolca konuşan diğer ülkelerin dillerini ve kültürlerini öğretmek ve tanıtmak amacıyla kurulmuştur. Enstitünün merkezi, enstitüye adını veren Miguel de Cervantes’in doğum yeri olan Madrid’de (Alcala de Henares) bulunmaktadır.

Cervantes Enstitüsü, dört kıtada 40’tan fazla merkezde faaliyet göstermektedir.  Resmi İspanyolca DELE diploması sınavlarının düzenlenmesi ve enstitü bünyesindeki kurslara katılan kişilere resmi sertifikaların ve diplomaların verilmesi ve İspanyolca kurslarının düzenlenmesi vb. çalışmalarda bulunmaktadır.