Haberler

Okulumuz Avrupa Gençlik Parlamentosu 88. Rotterdam Uluslararası Oturumunda Temsil Edildi

Okulumuz Politika ve Diplomasi Kulübü üyesi öğrencilerinden 11-B sınıfı öğrencisi Tan Elçin, Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP) 22. Ulusal Seçim Konferansı’nın sonucunda katılma hakkı elde ettiği Avrupa Gençlik Parlamentosu 88. Rotterdam Uluslararası Oturumunda okulumuzu temsil etmiştir.

  

En geniş uluslararası katılıma sahip ve Avrupa’daki en önemli gençlik etkinliklerinden biri olan Avrupa Gençlik Parlamentosu Uluslararası Oturumları arasında olan konferans, 13-21 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleşti ve oturuma 40 farklı milletten üç yüzden fazla kişi katıldı. Konferans boyunca “Uluslararası Avrupa’yı Keşfetmek” konusunu merkez alarak Avrupa ve dünya genelinden çeşitli toplumsal sorunlar tartışıldı. Tan Elçin, 2. Ekonomi ve Finans Komitesinde “Geniş çaplı vergiden kaçınma eylemlerinin muhtemel etik sonuçları dikkate alındığında; Avrupa Birliği, AB içinde ve dışındaki vergi cennetlerinin getirdiği ekonomik zararı nasıl azaltabilir?” sorusuna cevap aradı.

  

Komite ve genel kurul süreçlerine aktif katılımda bulunan öğrencimiz, 10 günlük konferans boyunca aynı zamanda çeşitli sosyal etkinliklere ve kültür programlarına dâhil olarak Rotterdam şehrini, Hollanda kültürünü ve diğer katılımcıların kültürlerini tanıma imkânı bulurken Türk delegasyonuyla beraber Türk kültürünü de konferans üyelerine tanıtmıştır.