Haberler

Oğuz Atay Anısına Düzenlediğimiz IV. Öykü Yarışması Sonuçlandı

Türk romanının geleneksel yapılarını kıran gerek diliyle gerekse tekniğiyle ilklerin öncüsü olan 1951 mezunumuz Oğuz Atay anısına düzenlediğimiz TED Okulları Liseler Arası IV. Oğuz Atay Öykü yarışması sonuçlandı.

Oğuz Atay’ın gençler tarafından tanınmasını, okunmasını sağlamak, gençleri okuma yazmaya özendirmek ve geleceğin yazarlarının yetişmesine destek olmak amacıyla düzenlenen yarışma bu yıl, “Ben Buradayım” başlığı ile yazar Yıldız Ecevit’in Oğuz Atay’ı ve eserlerini anlattığı aynı adlı eserine de atıfta bulundu.

Öykü yarışmasının Ön Seçici Kurul Üyeliğini; Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi öğretmenlerimizden Şule Kaynar ve Emine Taş’ın, Seçici Kurul Üyeliğini; Araştırmacı Yazar Adnan Binyazar, Prof. Dr. Cahit Kavcar, Doç. Dr. Tuğba Çelik, Öğr. Gör. Yazar  Gürsel Korat, Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever yaptı.

Yarışmanın ödül töreni, 15 Ocak 2019 tarihinde Lise Kısmı Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Cahit Kavcar, Öğr. Gör. Yazar  Gürsel Korat ve dereceye giren TED Okulları öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.

Ödül töreni öncesinde edebiyatımızın kilometre taşlarından Oğuz Atay’ın hayatı ve yapıtlarını anlatan bir sunum ve konuşmalar yer aldı.

IV. Oğuz Atay Öykü Yarışması’nda

Birincilik Ödülü “Kediye Sorsanız” adlı öyküsü ile TED Aliağa Koleji öğrencisi Selin Uğur

İkincilik Ödülü: “Petunya” adlı öyküsü ile TED Bodrum Koleji öğrencisi Gökçe Eylül Uzun

Üçüncülük Ödülü: “Kapıdaki Kim?” adlı öyküsü ile TED Eskişehir Koleji öğrencisi Sıla Ünal ve
“5. Soru” adlı öyküsü ile TED İstanbul Koleji öğrencisi Sude Kınık’a verildi.

Son DüzenlenmeSalı, 15 Ocak 2019 14:08