Logo
Bu sayfayı yazdır

6. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde “Kuvvetten Harekete” Adlı Stem Etkinliğini Gerçekleştirdiler

6. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde “Kuvvetten Harekete” Adlı Stem Etkinliğini Gerçekleştirdiler

    

Ortaokul 6.sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersi kapsamında 26 Aralık 2018-04 Ocak 2019 tarihleri arasında “Madenleri Taşıyorum” adlı STEM etkinliğini gerçekleştirdiler.

“Madenleri Taşıyorum” adlı STEM etkinliği ile öğrencilerin, STEM becerilerini kullanarak bir maden mühendisi gibi görev almaları ve madenleri güvenli bir şekilde işleneceği tesise götürmelerini sağlayacakları bir araç tasarlamaları hedeflendi. 

Etkinlik kapsamında öğrencilerden, sözü geçen STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve mühendislik tasarım döngüsündeki basamakları dikkate alarak tasarlayacakları aracın dokunmadan uygulanacak bir kuvvetle hareket etmesi (manyetik kuvvet, havanın itme kuvveti vb.), hızlı ve uygulanan kuvvet doğrultusunda gitmesi, tek seferde 50 gram yük taşıması, dayanıklı ve düşük maliyetli olması gibi kriterleri göz önünde bulundurmaları beklendi. 

Sınıflarında ve fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler, ilişkilendirme, problem çözme, sunum, yaratıcılık, gözlem, zamanı etkili kullanma, işbirliği ve eleştirel düşünme gibi becerileri edindiler.

 

Son DüzenlenmeSalı, 08 Ocak 2019 08:09
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000