Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğrencimiz Can Kahyaoglu (12L) Rusça Olimpiyatları'nda Üçüncü Oldu

Öğrencimiz Can Kahyaoglu (12L) Rusça Olimpiyatları'nda Üçüncü Oldu

12-L sınıfı öğrencimiz Can Kahyaoğlu, Rusçayı bir yılda kendi imkanları ile öğrenip bu ülkedeki Kalmit Üniversitesi'nin dünya genelinde internet üzerinden düzenlediği Rusça Olimpiyatları'nda üçüncü oldu.  Rusya'nın Türkiye ile ilişkilerinden dolayı bu ülkeye ve Rusçaya ilgi duyduğunu söyleyen öğrencimize, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından üniversite eğitimini Rusya'da istediği şehirde, isterdiği bölümde tam burslu okuyabileceği teklifi geldi. 
 
Can Kahyaoğlu, başarısı ile yakından ilgilenen Anadolu Ajansı'na şu demeci verdi:
 
 "Geçen yıl Rusça öğrenmek istedim. Rus yazarlarını, tarihini kendi dillerinde kendi kitaplarından okumak istedim. Böylece kendi kendime öğrenmeye başladım. Bir yıl boyunca evde kendi imkanlarımla öğrenmeye devam ettim. Bir yıl sonra Kalmit Üniversitesi'nin düzenlediği Rusça Olimpiyatları'na katıldım ve bu yarışmada dünya üçüncüsü oldum. Birinci ve ikinci Çin’den iki üniversite öğrencisiydi. Üçüncü de bendim. Tabelalarda Ankara, Gölbaşı, Türkiye yazıyordu. Ülkemi temsil ettiğim için gurur duydum.
 
İnternet üzerinden bir değerlendirme oldu. Bunun sonucunda finallere kaldığımı öğrendim. Beni Moskova'ya çağırdılar. 34 ülkeden 128 katılımcının geldiği bir çalıştayda yer aldım. Orada beni üzen bir durum da 34 ülkeden 128 katılımcının geldiği bir çalıştayda Türkiye'den sadece ben olmamdı. Çalıştaya katılan 128 kişi içerisinde sadece benim annem ve babam Türk'tü, diğerlerinin ya annesi ya da babası Rus'tu. Bu da benim için bir zorluktu ama bunu kendime hiçbir zaman engel olarak görmedim. Rusçayı en iyi konuşma kategorisinde birinci seçildim. Bu da beni mutlu etti."
 
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000