Haberler

Lise Fransızca MFNU (Frankofon Birleşmiş Milletler Modeli) Ekibimiz SMYRNATO 2018 Konferansına Katıldı

14-15-16 Aralık 2018 tarihleri arasında İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk liseler arası NATO konferansında, Lise Kısmı MFNU kulübü öğrencilerimizden Zeynep Nur GÜLSOY açılış konuşmasında yer aldı. Politika ve Diplomasi Kulübü danışman öğretmeni ve aynı zamanda Lise Kısmı Fransızca Zümre Başkanımız Sebahat KARAMISIR öğrencilerimize rehberlik etti.

Türkiye’den altı özel okulun katıldığı konferansa, Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerinden; ZeynepNur GÜLSOY(11-K),  Ece TÜRKAN(11- E), Mehmet Kerem TÜTÜNCÜ (11-K), Ahmet Adar IRMAK (11-E),Ilgın Dide KURUGÜL (11-L), Irem Tutku ÖZDEMİR (11-E)delege olarak katıldılar. Konferansın teması "Sécuriser le monde dans l’Alliance: un défi à relever" (Dünyayı İttifak çatısında güvence altına almak:  bir meydan okuma) olarak belirlenmişti.

Öğrencilerimiz konferans süresince Portekiz, Estonya, Romanya, Litvanya ve İtalya delegasyonları olarak, Sivil Güvenlik, Politika,  Bilim ve Teknoloji komitelerinde görev  aldılar.

Konferansta öğrencilerimizin komite dağılımları şöyledir:
Sivil Güvenlik Komitesi (Ece Türkan-Portekiz, Kerem Tütüncü-Romanya delegesi) 
Politika Komisyonu: (Ilgın Kurugül- Estonya, İrem Özdemir- Letonya delegesi)
Bilim ve Teknoloji Komitesi (Ahmet Adar IRMAK- Belçika, Zeynep Nur Gürsoy-İtalya delegesi)

Son DüzenlenmePazartesi, 17 Aralık 2018 15:11