University4Society (Girişimcilik Programı) Konferansı

Lise Kısmı Bilişim Teknolojileri Zümremiz, 17 Aralık  2018 Pazartesi günü Konferans Salonunda "University4Society" girişimcilik programı hakkında bilgi vermek üzere TEDÜ Kampus Temsilcisi Kutadgu Parıltı'yı konuk etti. Parıltı, konferansta 22-24 Mart 2019 tarihleri arasında TEDÜ'de gerçekleştirilecek olan "University4Society" hakkında bilgi vererek katılım koşulları ve uygulama adımlarına değindi. Konferansın sonunda ise öğrencilerimizin merak ettikleri soruları cevapladı.

University4Society Nedir?

Türkiye genelinde düzenlenen üniversite etkinlikleri ile Anadolu’nun her bir köşesinden girişimci ruha sahip olan üniversite öğrencilerine hayallerine ulaşmalarında eşlik eden University4Society, girişimciliğin tüm reflekslerini onlara öğretmeyi ve uygulatmayı hedefler. Üniversite etkinliklerine girişimci olmak isteyen üniversite öğrencileri katılır. Standart bir üniversite etkinliği girişimciler, mentorlar, eğitimciler ve jürilerden oluşur. Etkinliğin ilk günü iş fikri olan girişimciler sunumlarını yapar, en iyi iş fikirleri oylama ile seçilir ve iş fikri seçilen girişimciler kendilerine ekip oluşturur. Ekipler 48 saat boyunca 3 temel eğitimden geçer: İş Modeli Kanvas, Tasarımsal Düşünce ve Yatırımcıya Sunum. Her eğitim uygulamalı olarak gerçekleştirilir ve bu süreçlerde mentorlar ekiplere yardımcı olur. Etkinliğin son günü ise ekipler çalışmalarını jürilere sunar ve en başarılı ekipler bir sonraki aşamaya geçmeye hak kazanır.

Son DüzenlenmePazartesi, 17 Aralık 2018 14:59