Logo
Bu sayfayı yazdır

Felsefe Kulübümüzün İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri

Felsefe Kulübümüzün İnsan Hakları Haftası Etkinlikleri

Lise Kısmı Felsefe Kulübü öğrencilerimiz Yağmur KÖKDEN (12-İ), Karya HATUNOĞLU (10-K), Melisa DERTLİ, Aras ÜNSAL, (11-K), İdil RONA, Can Umur AKMAN (11-L) Felsefe Zümresi rehber öğretmeni Müge DÖLEK ile birlikte İnsan Hakları Günü Kutlaması nedeniyle bir etkinlik gerçekleştirdiler.

Etkinlikte iki ayrı temayı ele alan öğrencilerimiz; “Yoksulluğun Yıldız Falı” ve “Servet ve İktidar” başlıklı konularında insanın insan olma haysiyeti ile sahip olması gereken hakların ne denli önemli olduğunun vurgusu yapılarak, mevcut hak ihlallerine “bana ne” denmemesi, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün de dediği gibi “böyle bir rahatsızlık varsa tıpkı kendi işimizde olduğu gibi onunla ilgilenilmesi” gerekliliğinin vurgusu yapılmıştır. Bu mücadelede birlik olunmalı, eğitimden, sağlığa, hizmetten, sosyal hayata kadar her alanda yapılan olumlu çalışmalar ile demokratik bilincin ve insan haklarına saygının yaygınlaşmasını, değerlerin geliştirilmesini sağlamanın ne denli önemli olduğu öğrenci aktarımları ile desteklenmiştir. Hep beraber çalışmanın önemini vurgulamak için de etkinlik sınıfların bire bir katılımı ile şekillendirilmiştir. 

İnsan Hakları konusunda en önemli adımlar gençler tarafından atılacaktır. Bu adımların okulumuzda bu tarz etkinlikler ile atıldığını görmek bizleri umutlandırıyor. İnanıyoruz ki gençlerimiz sayesinde insan haklarının zafer kazandığı daha duyarlı bir dünya içinde varoluşumuzu devem ettireceğiz.

 

Son DüzenlenmeSalı, 11 Aralık 2018 10:08
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000