Haberler

Kodlama Saati Etkinliklerimiz

Aralık ayının ilk haftasında küresel bir hareket olarak kutlanan Kodlama Saati Etkinliği’ne (Hour of Code) 180’den fazla ülkede milyonlarca öğrenci katılarak kodlamanın sırrını çözmeye çalışmaktadır. Bu online platformda her yaşa göre tasarlanmış ve 45’ten fazla dilde hazırlanan dersler öğrenci ve öğretmen paylaşımını artırmakta ve kodlamanın önemi vurgulanmaktadır.

Bu eğlenirken öğreten etkinliğe ortaokul öğrencilerimiz de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi kapsamında katıldılar.

5.sınıflarımız arasında bir “Kodlama Yarışması” düzenlendi. Öğrencilerimiz, kodlama ile problem çözebilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünebilme gibi kazandıkları önemli becerileri Small Basic programlama dilini kullanarak göstermeye çalıştılar. 

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize katılım belgesi, dereceye giren öğrencilerimize de başarı belgeleri verilerek haftanın önemine değinildi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ

1.

5C

DEFNE TAN

5E

EGE ÖZBİLEN

5Z

SİNEJAN AKYOLAL

2.

5U

YAĞMUR BÜTÜN

3.

5M

MEHMET SELİM KÖKSAL

 

5.sınıf Bilişim Kulübü öğrencilerimiz, en popüler programlama dillerinden olan Javascript programlama diline giriş yaparak programlar geliştirdiler. 

Öğrencilerimizden Deniz Bayhan(5G) ve Mehmet Selim Köksal(5M) okul radyosundan yaptıkları sunumda, kodlama öğrenmenin kazandırdığı beceriler ve teknoloji dünyasına liderlik eden kişilerin başarı hikayelerini paylaştılar.

6. sınıf öğrencilerimiz edindikleri Small Basic kodlama becerilerini geliştirerek kodlama çalışmaları yaptılar. Hour of Code sitesinden dünyadaki uygulamaları izleyerek blok kodlama örneklerini yapan öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de öğrendiler.

Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz ise Python programlama dili ile program geliştirdiler, Photoshop programı ile afişler hazırladılar.

FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağına katılacak olan Ortaokul Robotik takımımız ROBOTORCH da, “INTO ORBITISM: Uzay Serüveni” temalı proje ve robot çalışmalarını TEDNOKENT’te sürdürerek, Kodlama Saati Etkinliği’ne katıldılar.

Son DüzenlenmeCuma, 07 Aralık 2018 13:17