Haberler

7. Sınıf Halk Kültürü Dersinde Etnoğrafya Müzesini Gezdik

Okulumuzda Sosyal Bilgiler dersi öğretmenleri rehberliğinde çalışmaları yürütülen 7. Sınıf  Halk Kültürü seçmeli dersinin kazanımları çerçevesinde, 22 Kasım 2018 Perşembe günü öğrencilerimizle beraber Etnografya Müzesi’ne bir inceleme gezisi düzenledik.

Müdür Yardımcısı İbrahim ÇOŞKUN, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Özlem OVALI GÜZEL ve Özlem BAŞIBÖLÜKOĞLU rehberliğinde gerçekleştirilen gezimizde, öncelikle Ulu Önder Atatürk'ün naaşının 1953'de Anıtkabir'e nakline kadar kaldığı, Atatürk'ün anısına saygıyla sembolik bir kabir şeklinde korunmakta olan “Şeref Holü”nde sergilenen fotoğraflar incelendi.

Gezi boyunca, Türk kültürünün temel unsurlarını içeren objelerin sergilendiği vitrinleri ilgiyle inceleyen öğrencilerimiz, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait el sanatları, giyim eşyaları, silahlar, halılar, cam ve çini eserleri tanıma şansını buldu.

Öğrencilerimiz gezi sırasında gruplar oluşturarak seçtikleri eserlerle ilgili detaylı inceleme yaptılar, objelerle ilgili duygularını ve düşüncelerini paylaştılar. Müze gezisi sırasındaki gözlemleri doğrultusunda, 29 Kasım 2018 Perşembe günü Halk Kültürü dersinde öğrencilerimiz,  kendi objelerini tasarladılar. 

Gezi sayesinde öğrencilerimiz, derste öğrendikleri kültürel öğeleri bir kez de müzede inceleme fırsatı buldular ve yaratıcılıklarını kullanarak tasarladıkları objeleri yaparken hem öğrenip hem de eğlendiler.