Logo
Bu sayfayı yazdır

Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi’ni Ziyaret Ettik

Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi’ni Ziyaret Ettik

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü” ve “Yaşayan Tarih Kulübü” 8. sınıf öğrencileri 21 Kasım Çarşamba günü, Müdür Yardımcısı İbrahim COŞKUN, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Bülent AYDIN, Mehmet ÇIRAK ve Arif ÜLGER rehberliğinde Mili Mücadele’nin yönetildiği I. Meclis Binası; Kurtuluş Savaşı Müzesi ve  Modern Türkiye’nin oluşumunu sağlayan devrimlerin gerçekleştirildiği II. Meclis Binası; Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz; 1920-1923 tarihleri arasında  I. Meclis  binası olarak kullanılan Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde dönemin zorlu  koşullarına rağmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde,  tam bağımısızlık düşüncesi etrafında toplanan milletvekillerinin fedakarlıklarını görme fırsatına sahip oldular.

1924-1960 tarihleri arasında II. Meclis binası olarak kullanılan Cumhuriyet Müzesi’nde ise öğrencilerimiz,  ilk üç Cumhurbaşkanımızın  çalışma dönemlerini yansıtan olayları; sözleri, fotoğrafları, bazı özel eşyaları ile o dönemde; mecliste alınan kararlar ve kanunları inceleme fısatı buldular. 

Gezi sayesinde öğrencilerimiz, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirme ve somutlaştırma fırsatı elde ettiler.

Son DüzenlenmePerşembe, 29 Kasım 2018 16:05
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000