Haberler

Tiyatro Sanatçısı ve Oyuncu Levent Ülgen Okulumuza Konuk Oldu

Tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Levent Ülgen, 27 Kasım 2018 tarihinde Lise Kısmımıza konuk oldu. Konferans salonunda öğrencilerimiz ile bir araya gelen Ülgen, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Söyleşi sırasında bir öğrencimizin "Bir role girerken kendi içinizde varmış gibi mi oynuyorsunuz?" sorusuna "Rollerimizi çalışırken o rolün içinde mutlaka yazarın sakladığı ipuçları vardır ya da eğer yoksa da biz ona bir kılıf uydururuz. Zaten repliklerden kişiliğini anlarız. Biraz da kendimiz üretir, yaratırız. " cevabını verdi.
 
ODTÜ Fizik Bölümü mezunu olan oyuncuya neden Fizikle ilgili bir iş yapmayı tercih etmediği sorulduğunda Ülgen, yüreğinin sesinin tiyatronun peşinden gitmesini söylediğini belirtti.
 
Tiyatroya ilgisi olan öğrencilerimize bol bol oyun seyretmelerini ve kitap okumalarını tavsiye eden Levent Ülgen, başucu kitabının ise Albert Camus'un "Başkaldıran İnsan" olduğunu söyledi.
 
Söyleşiye dinleyici olarak katılmak isteyen öğrencilerimizden birer adet roman ya da yabancı dil kitapları toplanmış olup, yabancı dil kitaplar TED Okullarına, romanlar ise CAS Ofis departmanının belirleyeceği ihtiyaç sahibi bir Okulun kütüphanesine bağışlanacaktır.
    

 

Son DüzenlenmeSalı, 27 Kasım 2018 14:36