Haberler

TED ED Clubs Faaliyetlerine Başladı

  

Dünyanın en büyük konferans platformu olan TED’in dünya çapında okullar için başlattığı Ted Ed Clubs, öğrencilerin yenilikçi fikirlerini TED tarzı konuşmalarla yaymaya devam ediyor.

TED Ed Clubs olarak adlandırılan bu programın misyonu, tüm dünyadaki gençlerin en güzel fikirlerini takdir etmek, kutlamaktır.

13 Kasım 2018 tarihiyle TED Ed Clubs Kulübü TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde öğretmenimiz Mustafa Dalkıran’ın rehberliğinde faaliyetlerine başladı. Toplantılar her Salı öğle arasında Lise Konferans Salonunda yapılacak olup, bu faaliyetler kapsamında öğrenciler, TED Ed tarafından sağlanan müfredat doğrultusunda sunum hazırlama, topluluk önünde konuşma, video hazırlama, animasyon ve çeşitli dijital çalışmalar gibi becerileri geliştirme fırsatı elde etmektedirler. 

TED Ed Clubs 13 toplantı yapmayı planlamaktadır. Her bir toplantı kulüp üyelerine, ayrı bir sunum becerisi geliştirme konusunda destek olur. Son toplantıda kulüp üyeleri, fikirlerini kısa süren, TED benzeri konuşmalar ile sunarlar.