Haberler

Dünya Felsefe Günü'nde Felsefe Tarihine Yolculuk Yaptık

20 Kasım Dünya Felsefe Günü'nde Lise Kısmı Felsefe Zümremiz tarafından yaşama ve insana dair meselelere felsefi bir bakış açısı ile yaklaşmak, felsefenin gündeme gelmesini sağlamak amacıyla 11. sınıf öğrencilerimize yönelik olarak Hi-tech sınıfta gün boyu süren film gösterimi yapıldı.  İçeriği Felsefe Zümremiz tarafından hazırlanan  “Felsefe Tarihine Yolculuk” adlı 7D filmde, ilk çağlardan günümüze filozofların yanı sıra empirizm, idealizm, rasyonalizm ve materyalizm gibi felsefik akımlara yer verildi. 

  

Felsefe Zümremizce  Okul Radyosundan  Dünya Felsefe Gününe özel bir kutlama mesajı da yayınlandı. 

2018 Dünya Felsefe Günü Kutlama Mesajı

Felsefe; bilgeliğe duyulan aşk anlamındadır. Bilmediğimizi kabul ettiğimizde sorgulamak, cevaplar aramak hakikate doğru adımlar atmak mümkün.

Bilme ihtiyacımızı karşılamak adına başvuruyoruz tüm bilimlerin ve sanatların ana toprağı olan felsefeye. Tarihe baktığımızda felsefenin yükselişinin, uygarlıkların yükselişini de beraberinde getirdiğini gözlemleriz. Felsefe ile ilgilenmek, bu günümüzü en etkin, en adil, en mutlu bir şekilde düzenlememize imkân verdiği gibi daha aydınlık yarınlar inşa etme fırsatı da sunar.

Yarınları inşa edecek olan siz sevgili gençler işte bu nedenledir ki felsefenin gündeme gelmesi önemlidir; çünkü gerek dünyada gerekse ülkemizde felsefeye duyulan ihtiyacın arttığını görüyoruz. Küreselleşme, yeni teknolojilerin hızlı gelişimi ve biyo-teknolojiler; toplumsal, insani ve doğal düzen arasındaki sınırları bulanıklaştırdı.  İnsanlığın karşı karşıya olduğu problemler kadar, ülkemizin kendine özgü problemleri de, olaylara felsefenin ışığında bakabilmeyi gerekli kılmaktadır. Savaşların ve çatışmaların bitmek bilmediği, günümüz dünyasında barış, özgürlük, insan hakları, insanın onuru ve değerlerin savunulmasında felsefenin temellendiriciliği ve aydınlatıcılığı büyük önem taşımaktadır.

İşte bu nedenledir ki; bizler felsefe ile ilgili görüşleri sizlere aktarmak ve felsefe ile uğraşmanın önemini bir kez daha vurgulamak için her yıl okulumuzda gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimiz ile felsefe gününü kutluyoruz. Bu yıl bizim için daha bir özel, daha bir güzel. Okulumuz 12-B sınıfı öğrencilerinden Mert CEMRİ uluslararası platformda sesimizi duyurdu. Felsefece düşünerek yazdığı deneme yazısı ile TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesine “bronz medal” kazandırdı. Kendisine bu günümüzü daha anlamlı kıldığı için teşekkür ediyor siz sevgili öğrencilerimizin de alanımıza yönelik çalışmalarda sesinizi daha çok duyurmanız arzusunda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Yaşadığımız dünyayı daha iyi, daha insancıl bir dünyaya dönüştürmek için hep birlikte okuyalım, sorgulayalım, araştıralım, anlamlandıralım, sorumluluk sahibi, bilinçli ve üretken bireyler olarak durmadan, yılmadan, çalışmaya devam edelim.

Dünya Felsefe Günümüz Kutlu Olsun…

LİSE FELSEFE ZÜMRESİ

Son DüzenlenmePazartesi, 19 Kasım 2018 13:36