Logo
Bu sayfayı yazdır

SKYPE- A-THON ETKİNLİĞİNDE SADECE BİZ VARDIK!

SKYPE- A-THON ETKİNLİĞİNDE SADECE BİZ VARDIK!

Her yıl dünya çapında düzenlenen ve bu yıl Türkiye’den sadece Okulumuzun tercih edildiği “Skype-a-Thon” Etkinliğinde öğrencilerimiz unutamayacakları anlar yaşadılar. Okulumuz bünyesinde bulunan TEDNOKENT teknoloji merkezinde Dubai’ye bağlanarak gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilerimiz sanal ortamda kat ettikleri her 400 mil karşılığında, hayırsever bir kurum olan WE’ye yardım ettiler. 

Senede bir kez yapılan ve bu yıl 13 ve 14 Kasım 2018 tarihlerinde Microsoft tarafından gerçekleştirilen etkinlikte Skype'ın Classroom web sitesinde planlanan bir etkinlik boyunca seyahat ettiği tüm sanal miller, dünyanın dört bir yanındaki 9 WE Köyünde ihtiyaç duyulan 35.000 çocuğa temel eğitim kaynaklarının sağlanmasına yardımcı olacak şekilde düzenlenmektedir.

Misyonu, farklı kültürler, değerler ve bakış açılarıyla farkındalık yaratmak ve dünya çapında binlerce öğrenci için kaliteli bir eğitimi desteklemeye yardımcı olmak olan, aynı zamanda kalpleri ve zihinleri açmak sloganıyla yola çıkan “Skype-a-Thon” Etkinliği kar amacı gütmeyen küresel bir hizmet-öğrenim programıdır. 

WE Schools, öğrencilere WE Village köyünün özgün ihtiyaçlarına göre, yeni sınıfların, kitaplıkların kurulmasından, okul malzemesinin alınmasına, öğretmenlerin eğitilmesine kadar birçok alanda destek olmaktadır. 

    

 

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burcu YILDIRIM rehberliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Dubai’de bulunan Microsoft Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Kamu Sektörü Direktörü Ihab Foudeh ile Skype bağlantısı kurularak, öğrencilerimiz Minecraft Education Edition tecrübelerini paylaştılar, kodlamanın öneminden, keşfetmekten ve üretmekten bahsettiler. Karşılıklı soru cevaplarla etkinliğe katılan öğrencilerimiz eşsiz bir deneyim kazandılar.

 

Desteklerinden ötürü Microsoft Türkiye ekibine teşekkür ediyoruz.

Son DüzenlenmePerşembe, 15 Kasım 2018 14:40
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000