Logo
Bu sayfayı yazdır

ROBOTORCH FLL Takımımızın Uzay Serüveni

ROBOTORCH FLL Takımımızın Uzay Serüveni

Bilim Kahramanları Buluşuyor, 9-16 yaş arası çocuk ve gençlerin kendilerini “topluma duyarlı bilim insanı ve mühendis olarak görmelerini” sağlayan dünyada 80 ülkeden 25.000’in üzerinde takımın katıldığı FIRST LEGO League (FLL) isimli bilimsel içerikli uluslararası turnuvanın Türkiye ayağını Ortaokul adına Robotik takımımız ROBOTORCH temsil edecektir.

2018 – 2019 Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL 15. Türkiye Turnuvalarına katılacak olan takımımız “INTO ORBITISM: Uzay Serüveni” temalı proje ve robot çalışmalarına okulumuz bünyesinde yer alan TEDNOKENT’te Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmenleri Şeyda TOPAKTAŞ ve Ezgi Arzu YURDAKÖK rehberliğinde devam etmektedir.

 “INTO ORBITISM: Uzay Serüveni” teması kapsamında güneş sistemindeki uzun süreli uzay araştırmaları sırasında, bir insanın karşılaştığı fiziksel veya sosyal bir problemi keşfetmek amacıyla çalışan takımımız, Astro Fizik Uzmanı ile bir araya gelerek proje sürecini değerlendirdi. “İnsanoğlunun Uzay Macerası” konulu sunumuyla, turnuva takımımızla buluşan Sn. ATAMAN’a teşekkür ederiz.

    

    

Takım öğrencilerimiz aynı zamanda okulumuzda yer alan Planetaryumu da ziyaret ederek Astronot ve Uzay Asansörü filmlerini seyrettiler. Astronotların uzay yolculuğu esnasında yaşadıkları süreçleri keşfeden takımımıza Fen Bilimleri Öğretmeni Sinem YOLDAŞ da katkıda bulundu.  

ROBOTORCH Takım Öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

8T

OZAN KARATAŞ

7Z

CAN AFARACI

6N

ALİ EMRE GÜLER

6O

ATLAS MARASALI

6Y

ATAKAN BATU AKAT

5E

ÇINAR AKALIN

5F

MEHMET SELİM KAYAASLAN

5F

BENNU SÖNMEZ

5R

EYLÜL EROL

5V

EFE ÖMER ARSLAN

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 14 Kasım 2018 14:42
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000