MÜHENDİSLER NASIL ÇALIŞIR? ADLI STEM ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Ortaokul 8. sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersi kapsamında 30 Ekim-05 Kasım 2018 tarihleri arasında “Mühendisler Nasıl Çalışır?” adlı STEM etkinliğini gerçekleştirdiler.

“Mühendisler Nasıl Çalışır?” adlı STEM etkinliği ile öğrencilerin, STEM becerilerini kullanarak bir mühendisin nasıl çalıştığını anlamaları, bir mühendis gibi düşünerek bir ürünün tasarım öncesi taslağını hazırlamaları ve soruna yönelik çözüm önerileri bulmaları hedeflendi.

Etkinlik kapsamında gruplar halinde olan öğrencilerden, sözü geçen STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve mühendislik tasarım döngüsündeki basamakları dikkate alarak kağıt, pipet ve bant kullanarak 200 g ağırlığı taşıyabilecek en yüksek kuleyi tasarlamaları beklendi.

Fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler, bu etkinlikte büyük grup tartışması, soru-yanıt, çalışma yaprağı, grup çalışması, problem çözme, yaratıcılık, gözlem, sunum ve zamanı etkili kullanma gibi becerileri edindiler.