Haberler

Bilgi Yarışması Finalistlerimiz Çöpten Gübreye Etkinliğine Katıldılar

2017-2018 öğretim yılında yapılan 6. sınıflar arası Bilgi Yarışmasında finalist olan ve bu sene 7. sınıfa geçen 19 öğrencimiz, ODTÜ’nün ev sahipliği yaptığı “Çöpten Gübreye” etkinliğine katıldılar.

ODTÜ Toplum ve Bilim Merkezi'nde, 22 Ekim 2018 tarihinde düzenlenen TÜBİTAK destekli ‘’Çöpten Gübreye’’ etkinliğinde öğrencilerimizin; akıl yürütme, yorumlama, tanımlar yardımı ile öğrenme, soru-cevap, kendilerini ifade etme, gözlem yapma, çevreyi tanıma, çevre sorunlarına ilgilerini arttırma, geri dönüşüm ve geri kazanım gibi becerilerini kullanarak, bilime katkı sağlamaları hedeflendi.

Öğrencilerimiz geri dönüşüm ve geri kazanım kavramlarının farkına vararak bilinçlendiler. ‘’Kompost nedir?’’, ‘’Kaç çeşit kompost vardır?’’ ve ‘’Kompost nasıl yapılır’’ gibi sorulara yanıt buldular. Solucanları inceleyerek onların yaşama koşulları, beslenme şekilleri, solunum şekilleri ve üreme şekilleri hakkında bilgi sahibi oldular. Kompost örneğine dokunarak, koklayarak ve gözlemleyerek öğrenmeyi pekiştirdiler.

        

    

Son DüzenlenmePazartesi, 05 Kasım 2018 15:12