Haberler

Cumhuriyetimizin 95. Yılını Coşku ile Kutladık

 

  

  

Cumhuriyetimizin 95. yılını Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise Kısımlarımızda ayrı ayrı düzenlenen törenlerle velilerimiz ve mezunlarımızın da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutladık. 29 Ekim sabahı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerimizde öğrencilerimiz, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Cumhuriyetimizi ve değerlerini ilelebet yaşatacaklarını dile getirdiler.

Lise Kısmımızda öğretmenlerimiz adına konuşan Kimya öğretmenimiz Özlem Kinna, Cumhuriyetin kazanımlarına vurgu yaptığı konuşmasında “Tarih bugün için bir anlam taşıyorsa ilham kaynağı olur. Bu anlamı bulmak için ise üzerinde durduğunuz zemini okumak istemeniz gerekir. Bugün istikbal için gökyüzüne, ilham için ise üzerine bastığınız toprağa bakın. Özgürce bakın, sorgulayarak bakın, merak ederek bakın.” dedi. Koromuzdan marşlar, öğrencimizin okuduğu şiir ve dans gösterisi ile devam eden tören, hep birlikte söylenen marşlarla son buldu.

Ortaokul töreninimizde Okul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan gençlere seslendiği konuşmasında “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlatmış olduğu milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte 95 yıldır sahip olduğumuz bu değer, bizleri ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen, eşit haklara sahip birer ferdi, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.” diyerek düşüncelerini dile getirdi. “Ben Cumhuriyet Çocuğuyum!”” adlı oratoryoya Okul Koromuz marşlarla eşlik etti. Dans gösterileri ile renklenen tören, orkestramızın çaldığı marşlarla sona erdi.

İlkokul Kısmımızdaki tören İlkokul Müdürümüz Melek Kocatüfek ve Okul Öğrenci Meclisi Başkanı’nın konuşmaları ile başladı. Okul Müdürümüz konuşmasında Cumhuriyet’in bizlere bırakılan en büyük miras ve vazgeçilmez değer olduğunu vurgulayarak “Bugün ülkemizde bağımsız olarak yaşıyor ve özgürce eğitim alıyorsak bunu Atatürk’e ve onun kurduğu Cumhuriyete borçluyuz! Bu nedenledir ki, Türk Milleti olarak bizlere ve gelecek kuşaklara düşen en büyük görev Cumhuriyet değerlerine bağlı kalmak, kazanımlarına sahip çıkmak ve O’nu yücelterek yaşatmaktır.” dedi. Öğrencilerimiz “Cumhuriyet Özgürlüktür” adlı oratoryoyu sundular. Lirik dans, halk oyunları ve vals gösterilerinin ardından tören Okul Koromuzun söylediği marşlarla sonlandı.

Anaokulu Müdürümüz Nazlı Deniz Yiğit  törende yaptığı konuşmada "Sevgili Öğrencilerimiz; TED Ankara Koleji öğrencileri olarak daha birçok özel gün yaşayacaksınız… Bu gün büyük coşku ve mutlulukla kutlamakta olduğumuz Cumhuriyet Bayramı töreni sizlerin yaşamındaki ilk törenlerden olduğu için ayrı bir öneme sahip… Okulumuzun Atatürk ilke ve devrimlerini içselleştirerek öğretme amacı doğrultusunda coşkunuzun, heyecanınızın artarak devam edeceğine inanıyoruz." dedi. A2 sınıflarımızın hazırlayıp sunduğu tören programı marşlarla başladı. Beğeniyle izlenen zeybek ve dans gösterileri ile devam eden tören, İzindeyiz Yüce Atam  marşı ile noktalandı.

 

 

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Eylül 2019 15:34