Mühendisler Nasıl Çalışır?

Ortaokul 6. sınıf öğrencilerimiz, Çoklu Çözümler Projesi kapsamında Fen Bilimleri dersi kapsamında  01-05 Ekim 2018 tarihleri arasında “Mühendisler Nasıl Çalışır?” adlı etkinliği gerçekleştirdiler.

“Mühendisler Nasıl Çalışır?” adlı STEM etkinliği ile öğrencilerin, STEM becerilerini kullanarak bir mühendisin nasıl çalıştığını anlamaları, bir mühendis gibi düşünerek bir ürünün tasarım öncesi taslağını hazırlamaları hedeflendi.

Etkinlik kapsamında öğrencilerden, sözü geçen STEM disiplinlerine özgü becerileri geliştirmeleri ve mühendislik tasarım döngüsündeki basamakları dikkate alarak dört mevsim kullanılabilir, inovatif  bir özelliğe sahip şapka tasarlamaları beklendi.

Sınıflarında ve fen laboratuvarlarında eğlenceli bir öğrenme ortamına sahip olan öğrenciler, büyük grup tartışması, soru-yanıt, çalışma yaprağı, grup çalışması, problem çözme, yaratıcılık, gözlem, sunum ve zamanı etkili kullanma gibi becerileri edindiler.