Haberler

6. Sınıf Öğrencilerimiz “Kendi Roketimizi Tasarlıyoruz” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

6. sınıf öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları dersinde astronomi ve uzay bilimine olan ilgilerinin belirlenmesi amacıyla “Kendi Roketimizi Tasarlıyoruz” adlı etkinliği 2 Ekim tarihinde gerçekleştirdiler.

Bu etkinlikte öğrencilerimizin, akıl yürütme, yorumlama, kendini ifade etme, gözlem ve model oluşturma gibi becerilerini kullanarak, bilime katkı sağlamaları, bir bilim insanı gibi çalışarak ürünlerini oluşturmaları amaçlandı.

Etkinliğimizin ilk ders saatinde öğrencilerimize fen laboratuvarlarında roketin ne olduğu, nasıl çalıştığı, nasıl fırlatıldığı, uzayda nasıl yol aldığı gibi temel bilgiler aktarıldı. Ardından öğrencilerimize gerekli malzemeler verilerek kendi roketlerini tasarlamaları için zaman verildi. 

İkinci derste, Fen Bilimleri laboratuvarlarında tasarladıkları ürünlerini okulumuz bahçesinde test ederek, roketlerini fırlatma imkânı bulmuşlardır. Öğrencilerimiz böyle bir fırsat elde edebildikleri için etkileyiciliği ve akılda kalıcılığı yüksek, çok keyifli bir etkinlik gerçekleştirmiş oldular. Aynı zamanda bilimsel süreç becerilerini kullanarak ve bu becerilerini geliştirerek ders kazanımlarını da edindiler.

Son DüzenlenmeCuma, 12 Ekim 2018 15:45