Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğrencilerimiz, Avrupa Gençlik Parlamentosu 1. Lüksemburg Uluslararası Forumu’na Katıldılar

Öğrencilerimiz, Avrupa Gençlik Parlamentosu 1. Lüksemburg Uluslararası Forumu’na Katıldılar

Okulumuz öğrencilerinden 11-C sınıfından Ada Yıldırım ile 11-D sınıfından Mete Hergül, TED Politika ve Diplomasi Kulübü (TEDPDC) bünyesinde, Nisan ayında düzenlenen Avrupa Gençlik Parlamentosu (EYP, European Youth Parliament) 22. Ulusal Seçim Konferansı’nın sonucu katılma hakkı elde ettikleri 1. Lüksemburg Uluslararası Forumu’nda okulumuzu temsil ettiler.

Ülke genelinden diğer okulların da bulunduğu Türkiye delegasyonuna dahil olan öğrencilerimiz, Avrupa Parlamentosu’nun simülasyonunun yapıldığı bu etkinlikte, 29 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında, Avrupa ve dünya genelinden çeşitli sorunları 30’dan fazla ülkenin gençlerinin katıldığı uluslararası bir platformda tartışma fırsatını edindiler. Ada Yıldırım, Balıkçılık Komitesi’nde “Çiftlik balıkçılığı ve su kültürü, Avrupa Birliği’nin yıllık balık üretiminin %20’sini sağlamaktadır. Avrupa ülkeleri bu koşullar altında, vatandaşlarının ihtiyaçlarını nasıl karşılarken nasıl etik ve sürdürülebilir üretimi sağlayabilirler?” konusunu tartışırken, Mete Hergül ise 1. Dış İlişkiler Komitesi’nde "Avrupa Birliği harici etkin öznelerle İsrail ve Filistin arasındaki barış sürecini kolaylaştırmak için nasıl işbirliği yapmalıdır?” sorusunun cevabını aradı. 

    

Öğrencilerimiz, gerek komite çalışmalarında ve önerge oluşturma süreçlerinde, gerekse Lüksemburg Başbakanı’nın da katıldığı Genel Kurul tartışmalarında aktif bir biçimde katkı verdiler. Buna ek olarak, konferans süresince çeşitli etkinliklere, sosyal medya projelerine, yarışmalara ve gezilere katılan öğrencilerimiz, Lüksemburg kentini, tarihini ve çağdaş sanatı ile beraber, diğer  katılımcıların kültürleri ve unsurlarını da geniş bir biçimde tanıma şansına sahip oldular. Öğrencilerimizin katıldığı sosyal medya projelerinin bir örneğine aşağıdaki linkten erişebilirsiniz: https://youtu.be/02eJptUqN5w

 

Son DüzenlenmeSalı, 02 Ekim 2018 15:39
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000