Haberler

7. ve 8. Sınıf Öğrencilerimiz Bilim Uygulamaları Dersi Kapsamında “Bilim Gözlemle Başlar” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

7.ve 8. Sınıf öğrencilerimiz tarafından Bilim Uygulamaları dersinde “Bilimsel Bilginin Elde Edilmesi” konusu kapsamında “Bilim Gözlemle Başlar” adlı etkinliği 20-21 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinlikte öğrencilerimizin, bilimsel süreç becerilerinden gözlem, karşılaştırma ve sınıflandırma becerilerini kullanarak veri elde edebilmeleri ve bu becerilerin bilime katkılarını sorgulamaları amaçlanmıştır.

    

Etkinliğimizin ilk ders saatinde öğrencilerimiz okul yerleşkemizde bulunan ağaçlardan çok sayıda yaprak örneği topladılar. Ardından toplanan örnekler, laboratuvarlarda öğrenciler tarafından çeşitli ölçüm yöntemleri kullanılarak gözlemlendi ve sınıflandırıldı.

    

Öğrenciler, okul bahçesinde ve fen laboratuvarlarında gerçekleştirdikleri bu keyifli ve akılda kalıcılığı yüksek etkinlik sayesinde; açıklama, karşılaştırma, sınıflandırma, tartışma, analiz, gözlem, çıkarımda bulunma gibi bilimsel süreçte önemli olan becerilerini geliştirirken derse konu olan kazanımları da edinmiş oldular.