Öğrencilerimiz Almanya ve İsviçre’de Düzenlenen Kültürel ve Dil Pratiği Kampına Katıldılar

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencileri Begüm Beşer, Doğa Kazmaz, Mert Ünay, Doğa Özdemir ve Kutay Tire,  YFU’nun organize ettiği ve Mercator Vakfı ve Goethe Enstitü’nün finanse ettiği “KISA DÖNEM KÜLTÜREL VE YOĞUN DİL PRATİĞİ PROGRAMINA” katıldılar.

Öğrencilerimizin başvuru formları değerlendirilirken, kültürler arası öğrenmeye ve değişim programlarına ilgileri ile öğrencilerin motivasyon sorularına vermiş oldukları cevaplar incelendi. Skype üzerinden görüntülü ve sesli olarak mülakatlar gerçekleştirildi ve değerlendirmede Almanca sözlü yabancı dil sorularına verilen cevaplar dikkate alındı.

3-19 Temmuz 2018 tarihlerinde Almanya ve İsviçre kampına katılan öğrencilerimiz, farklı bir kültürü tanıma ve hedef dilde kendilerini geliştirme fırsatı buldular. Bunun yanı sıra yüzme, kano, rafting, dans, fotoğrafçılık, şehir gezisi gibi birçok aktiviteyle eğlenceli zaman geçirdiler.