Haberler

BİYP 2018 Mezunlarımız Sertifikalarını Aldı

Bilim İnsanı Yetiştirme Programımız (BİYP), sekizinci dönem mezunlarını verdi. 11 Haziran 2018 tarihinde Lise Kısmı konferans salonunda velilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 71 öğrencimiz sertifikalarını aldı.

Lise Müdürümüz Sedef Eryurt öğrencilerimize seslendiği konuşmasında, “TED Ankara Koleji’ndeki 4 yıllık eğitim yaşantısını noktalamış bulunmaktasınız. Okulumuzun Lise Kısmında geçirdiğiniz bu süre zarfında akademik ve bireysel gelişiminize her öğrenci gibi büyük katkılarda bulundunuz. Bunun yanında sizler bilim insanı idealine yaraşır bir şekilde daha yoğun, bilimsel, tempolu bir öğrenim yaşantısını tecrübe ettiniz. Gideceğiniz üniversitelerde okulunuzdan edindiğiniz bu tecrübelerin tutumlarınıza, duruşunuza yön vereceğine inanıyorum. Sevgili öğrenciler, yaşamınız boyunca araştırmaktan, sorgulamaktan, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş, ülkesini daha aydınlık günlere götürmek için çalışan Ankara Kolejli gençler olmaktan asla geri durmayın. Başarılarınızın devamını diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

BİYP Koordinatörü Demet İzgü, programın bugüne kadar 353 mezun verdiğini ve sadece okul içinden değil okul dışından da başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir program haline geldiğini belirtti. 

BİYP 12-A ve 12-B sınıfı rehber öğretmenleri Şule Kaynar ve Mustafa Değirmen kısa birer konuşma yaparak mezuniyete ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

Öğrencilerimizin dört yıllık süreçteki düşüncelerini ve biriktirdikleri anıları gösteren kısa filmin izlenmesinin ardından sertifikaların dağıtımına geçildi.

Velilerimizin alkışları eşliğinde öğrencilerimize sertifikalarını Müdür Yardımcılarımız Hande Kutlu, Metin Genç ve Hasan Altınışık takdim etti.