Haberler

2017-2018 Lise Mezunlarımızı Uğurladık

2017-2018 Lise mezunlarımızı, 8 Haziran 2018 akşamı stadyumumuzda düzenlenen törenle yeni yaşamlarına uğurladık. Hüzün ve sevincin bir arada yaşandığı mezuniyet törenimizde, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Lise Müdürümüz Sedef Eryurt konuşma yaptı. Okul Müdürümüz, “Atatürk Gençleri” diye seslendiği konuşmasında, “Bugün, bir sayfa kapanıyor ise önünüzde başka sayfalar açılıyor demektir. Açılan bu sayfalar yepyeni ve umut vericidir. Sizlerin, bu sayfalara, okulunuzdan aldığınız güçlü eğitimle önemli cümleler yazacağınızdan eminim. Nerede olursanız olun, Atatürk ilkelerine bağlı, çağdaş; ülkesini daha güzel ve aydınlık günlere götürmek için çalışan Ankara Kolejli Gençler olacağınıza inancım tamdır. Aydınlık ve çağdaş Türkiye’nin gönüllü temsilcisi TED Ankara Koleji’nin birer üyesi olan sizleri sevgiyleuğurluyoruz.Yolunuz bahtınız açık olsun.” dedi.

Törende okul birincisi Zeynep Kurttekin, okul ikincisi Selin Saydam ve okul üçüncüsü Ilgın Şirin’e Türk Eğitim Derneği adına Genel Sayman Sami Türkoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Börekçi, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Polat ve Okul Aile Birliği adına Başkan Ayşe Kuzucu ödüllerini sundu. Okul Aile Birliğimiz11. sınıflar birincimiz Kerem Erdal’ı da başarısından dolayı ödüllendirdi.

Okul 4-10.suna ödülleri ve sertifikaları, Vakıf  Yönetim Kurulu Genel Sekreterimiz Zafer İbrişim, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Denizhan Sungur ve Haşmet Kasapoğlu, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ve Genel Müdür Yardımcımız Neşe Aşıcı Özmeriç tarafından verildi.

Okul birincimiz Zeynep Kurttekin, öğretmenlerimize ve mezunlarımızın ailelerine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Başarının sadece meslek alanında yükselmek olmadığını, aydın gençler olarak demokrasi, barış ve uygarlık için çalışmamızın da ne kadar önemli olduğunu  fark ediyor ve sizlerin yol göstericiliği doğrultusunda tüm emeğimi dürüst ve başarılı bir biçimde güzel ülkemin yararına kullanmak için mücadele edeceğime söz veriyorum.” diyerek okul birinciliğini simgeleyen plaketi yaş kütüğüne çaktı.

Okul ikincimiz Selin Saydam, İngilizce yaptığı konuşmasında lise öğrenimleri boyunca çok güzel anılar edindiklerini belirterek insan olmanın ve Cumhuriyetimizin en önemli değerlerini öğrettikleri için öğretmenlerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sıra diploma merasimine geldi. Şube sırasına göre adları okunan 12. sınıflarımız alkışlar eşliğinde podyumdan yürüyerek Okul Müdürlerimiz, idareci ve öğretmenlerimizin ellerinden sertifikalarını aldılar.

Diploma merasiminin ardından Okul birincimiz Zeynep Kurttekin, 11. sınıflar birincisi Kerem Erdal’a okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti.

Verilen komutla mezuniyet sembolü olan püskül değiştiren öğrencilerimiz, Kolej Marşı ve havai fişek gösterisi eşliğinde keplerini umutlu bir geleceğe doğru fırlattılar.

 

Son DüzenlenmeCuma, 08 Haziran 2018 21:01