Haberler

“MÜTED’18” - VII. MÜNAZARA GÜNLERİ

Okulumuz lise öğrencilerinden kurulu, rehber öğretmenliğini Sayın Başak İNGİN ve Sayın Şefika Betül BUZLUK’ un yürüttüğü “MÜTED” - “TED MÜNAZARA TOPLULUĞU” bu sene yedincisini düzenlendiği “TED MÜNAZARA GÜNLERİ”nin açılış ve eleme turunun ilk etabını 4 Haziran 2018 Pazartesi günü gerçekleştirdi. Dört gün sürecek turnuvanın açılış programında Okul Müdürümüz Sayın Sedef ERYURT ve Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Sayın Fatma SEVER konuşmaları ile öğrencilerimizi yüreklendirdiler ve turnuvanın resmi açılışını gerçekleştirdiler. Okul Müdürümüz Sayın Sedef ERYURT, öğrencileri düşünmeye, sorgulamaya, farkındalık kazanmaya yönlendiren, onların akademik sosyal ve akademik başarılarını artıran bu çalışmaların birey olma sürecindeki etkilerinden söz ederken Türk Dili ve edebiyatı Zümre Başkanı Sayın Fatma SEVER de sözün gücü, düşüncenin önemi ve bu yetileri kazanan bireyin varoluş sürecinden bahsederek münazara etkinliklerinin bu anlamdaki önemine işaret etti. Topluluk Başkan Yardımcısı Beliz Doğukaya adlı öğrencimiz ise MÜTED’in vizyon ve misyonunu anlattı. 

Turnuva yıl içinde gerçekleştirilen etkinliklerin özetlendiği bir açılış videosunun ardından “Medyada tüketim çılgınlığını küçümseyici kamu spotları yayınlanmalıdır./ yayınlanmamalıdır.” konulu ilk karşılaşma ile başladı. Dört karşılaşmanın yapıldığı bu ilk günün diğer konuları ise; “Yapay zekâ çalışmaları insanlık tarihinde olumlu katkı sağlar./ insanlık tarihini olumsuz etkiler.”, “Çocuk sahibi olmak isteyen bireyler, devletin sağlayacağı zorunlu ebeveynlik eğitimlerini tamamlamalı ve ebeveynlik koşullarını her zaman yerine getirmelidir. / böyle bir eğitim olmamalıdır.” ve “Modern dünyanın para birimi kripto olmalıdır./ olmamalıdır.” şeklinde idi. Eleme turunun ilk etabında kazanan takımların tümü muhalefet kanadında yer alan takımlar oldu.  

Eleme turu 5 Haziran Salı günü tamamlanacak olan turnuvanın yarı finali 6 Haziran’da, final karşılaşması ise 7 Haziran Perşembe gününde gerçekleştirilecektir. 

    

    

Son DüzenlenmeSalı, 05 Haziran 2018 08:52