TED MAKER TEKNOLOJİ FUARIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK

Ortaokul  Bilişim Teknolojileri ve Yazılım zümresinin düzenlediği “TED MAKER TEKNOLOJİ FUARI” etkinliği, bu yıl “Teknolojiye Dokun” teması ile 01 Haziran 2018 tarihinde Ortaokul Kolej sokağında gerçekleşti. Öğrencilerimizin robotik dans gösterisi ile başlayan TED MAKER TEKNOLOJİ FUARI’nda, öğrenmekten ve paylaşmaktan keyif alan meraklı ve üreten öğrenciler bir araya gelerek projelerini sergileme ve paylaşma fırsatı yakaladılar.

Etkinliğimizin amacı, “maker”ların yaptıkları ürün ve projeleri paylaşmaları, farklı atölye çalışmaları ile bildiklerini birbirlerine aktarmaları, inovatif örneklerle girişimcilik hareketine destek olmalarıdır.

Fuar kapsamında;

• VR Teknolojilerinin ne olduğunu ve geleceğimizi nasıl değiştireceği, eğitimde VR teknolojisinin örnekleri paylaşıldı.
  • Görsel programlama ile algoritma geliştirme yazılımları kullanılarak  kodlanan robotik projeler sergilendi.
  • Drone kodlama çalışmalarından örnekler paylaşıldı.
  • Derslerde kullanılan bulut bilişim sistemi, Google uygulamalar ve sağladığı kolaylıklar paylaşıldı.
  • 3D yazıcı ile sene boyunca edinilen tecrübeler ziyaretçilere aktarıldı ve öğrencilerimizin; çevresel sorunlara çözüm getiren 3D gökdelen modelleri TED SKYSCRAPER standında sergilendi.
  • Fen Bilimleri dersi konularından  kuvvet, hareket ve yansımayı destekleyen Algodoo simülasyonlar sergilendi.
  • QR kodlarla, derslerini destekleyen poster çalışmaları sergilendi. Neden QR Kod Kullanmalıyım? sorusu cevaplandı.
  • Applnventor ile Mobil Uygulama Geliştirme ortamı tanıtıldı ve örnek projeler sergilendi.
  • Arduino kartlar üzerinden devreler kurularak hazırlanan kodlama çalışmaları sergilendi.
  • FLL turnuvasında “Yenilikçi Çözüm Ödülü” alan Robotorch takımımız, sudaki mikroplastik kirliliğe ait geliştirdikleri projeyi ve robotik görevleri sundular.
  • Dijital Detoks standında teknolojiye bağımlı olarak neleri yitirdik ve neden dijital detoks yapmalıyız sorusunun yanıtını paylaştık.
  • Atam ve Ben temalı panoda photoshop programında hazırlanan görsel çalışmalar sergilendi.
  • Hologram standında TED‘in 90. Yılı kapsamında hazırlanan videolar hologram tekniği ile sunuldu.
  • Google Cardboard atölyesinde kendi sanal gerçeklik gözlüklerini yapan öğrencilerimiz, sanal bir evrenin içindeymiş hissini yaşadılar.
  • Okulumuzda uygulanan BTEC programları kapsamında sene boyunca geliştirilen projeler standlarda sergilendi. Lise 9. Sınıf düzeyinde uygulanması planlanan BTEC Girişimcilik Becerileri programı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerimiz yapılan program çerçevesinde, fuar alanını inceleme fırsatı buldu. Birbirinden farklı atölyelerde yepyeni deneyimler kazanırken, fuar alanında arkadaşlarının çalışmalarını inceleyip eğlenceli etkinliklere katıldılar.

Son DüzenlenmePazartesi, 04 Haziran 2018 14:31