Haberler

“TED Technology Fair” ile Teknoloji Dolu Bir Gün Geçirdik!

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresinin düzenlemiş olduğu 5. sınıflar teknoloji fuarına katılım ve ilgi oldukça yüksekti. 21. yüzyıl becerilerinin bilişim derslerinde kazandırılmaya çalışıldığı, tüketici olmaktan çok üretici olmanın önemi ve gerekliliğinin vurgulandığı fuarda 5.sınıf öğrencilerimiz arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve ziyaretçilerle teknolojiye dair bir çok paylaşımda bulundular.

Robot Programming, Drone, Lego Mindstorms, Coding, 3D Design, Mobil Applications standlarının bulunduğu fuarda, elektronik devreler, Arduino işlemciler, Tinkercad ile 3 boyutlu tasarım, Small Basic ile kodlama, App Inventor ile mobil oyun programlama konularında proje çalışmaları paylaşıldı. Yarışmalar, atölyeler ve sunumlar yapılarak ziyaretçilerin de etkinliklere aktif olarak katılımı sağlandı.

Bu eğitim öğretim yılında 5. sınıflar öğretim programına eklenen Minecraft Education Edition stantlarına ise katılım oldukça yüksekti.  Coding, gaming ve crafting olarak farklı seviyelerde bilgilendirme yapılan bu standlarda “madem oyun oynamayı seviyoruz, kodlayalım oynayalım” teması ile eğlencenin eğitime entegrasyonu hakimdi.

Gün boyu süren fuarda algoritmik düşünce becerilerinin geliştirilmesine destek olan Rubik’s Cube bilgilendirme ve yarışma masaları da yoğun ilgi topladı.

Gün sonunda katılımcı öğrencilere belgeleri bilişim öğretmenleri tarafından verilerek fuar tamamlandı.

Son DüzenlenmeCuma, 01 Haziran 2018 11:58