Haberler

5. TED Okulları Arası İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı'nı Düzenledik

Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçiliği desteği ile yürüttüğü TED Okulları Arası İnovasyon ve Girişimcilik Fuarı’nın beşincisi, 30 Mayıs 2018 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde düzenlendi.

Fuarın açılış programına katılan ABD Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Philip Kosnett yaptığı konuşmada 1984-1986 yılları arasında Ankara’da diplomatik görevde olduğu sırada, Okulumuzun mezunları ile tanıştığını ve eski kampüsü ziyaret etme olanağı bulduğunu belirterek “Ankara Koleji mezunlarının, Türkiye’nin yanı sıra ABD’de de pek çok farklı alanda önemli rol oynadıklarını gördüm. TED Okulları’nın tüm Türkiye’ye yayıldığını görmekten memnuniyet duyuyorum” dedi.

Fuara 10 TED Okulundan, 60 yenilikçi iş fikiri katıldı. Proje kapsamında 9. ve 10. sınıf öğrencileri, yenilikçi iş fikirleri paralelinde iş planlarını hazırladılar, sanal şirketler kurarak daha önce hiç üretilmemiş ürünlerini ya da üretilmiş ürünler üzerinde tasarladıkları yenilikleri sergilediler ve ürünlerine ilişkin reklam filmlerini çektiler. Açılışın ardından Philip Kosnett, Genel Müdürümüz Sevinç Atabay ile birlikte fuar alanını ve TEDNOKENT’i gezdi.

TEDNOKENT’te Amerika Birleşik Devletleri merkezli ve kar amacı gütmeyen bir eğitim kuruluş olan ve Amerika’da lise ve değişim programlarında okuma imkanı sağlayan Globalise USA ile Türk Eğitim Derneği arasında “Akademik Ortaklık Anlaşması” imzalandı. Globalise USA Akademik Ortaklık Anlaşması, TED Okulları öğrencilerinin 9. sınıfta bir dönemi veya bir akademik yılı ABD liselerinde burslu okumak için başvuruda bulunmalarına imkan sağladığı gibi fen ve teknoloji programı ortaklığı, akademik ortaklık, yaz programları ve karşılıklı değişim programlarını da kapsıyor.

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 30 Mayıs 2018 14:22