Haberler

TED ANKARA KOLEJİ VE LÖSEV KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN MÜZİK VE SAĞDUYU GECESİ

TED Ankara Koleji ve LÖSEV Koleji öğrencileri 17. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nda dostluk ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilediler. İki okulun öğrencileri 29 Mayıs akşamı gönüllülerin ve ailelerinin katılımıyla LÖSANTE Hastanesi’nde düzenlenen “Hayatımız Çocuklarımız” müzik ve sağduyu gecesinde kansersiz, sağlıklı ve mutlu bir dünya için birlikte şarkı söylediler, eğlenceli gösteriler sundular. Piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ise piyano dinletisi ile çocukların bu hayaline destek oldu.

LÖSANTE Hastanesi Konferans Salonunda düzenlenen gecede konuşma yapan LÖSEV Kurucu Başkanı Üstün Ezer, 1931’de hayata geçen ve kuruluşundan beri ülkemizin gururu olarak nitelikli öğrenciler yetiştiren Derneğimize, Vakfımıza ve Okulumuza teşekkür etti.

Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan ise konuşmasında “Bizler Ulu Önder Atatürk’ün kurduğu bir okulda 90 yıllık bir geçmişi, kültürü, Atatürk devrimleriyle aydınlanan bir yolu kat ederken 20. yılını tamamlayan Lösemili Çocuklar Vakfı, ayrı bir koldan çocuklara ışık, umut ve sağlık olmakta. Her iki kurumun da üyesi olmak, bir arada bulunmak bize onur ve gurur veriyor.” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

TED Ankara Koleji Müzik öğretmeni Murat Ergüven yönetiminde sahne alan TED Ankara Koleji ve LÖSEV Koleji Dostluk Korosu, nostaljik pop ve çocuk şarkılarından oluşan bir konser verdi. Yine iki okulun öğrencileri birlikte ritim, jimnastik ve dans gösterilerini sundular. Program şef Dilay Akarcalı yönetimindeki TED Ankara Koleji Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseri ile devam etti. Bu anlamlı gece piyanist ve Devlet Sanatçısı Gülsin Onay’ın ihtişamlı dokunuşları ile Chopin ve Beethoven’ın eserlerini çaldığı piyano dinletisi ile son buldu.

Sanatçı Gülsin Onay, geceye dair yaptığı açıklamada, “LÖSEV Koleji ve TED Ankara Koleji'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projelerini taçlandıran geceye beni davet ettiklerinde hiç düşünmeden kabul ettim. Iyi ki bu akşam bu güzel çocuklarla, velileriyle ve salonu tıklım tıklım dolduran güzel insanlarla tanıştım. Olağanüstü bir coşku vardı. Çok güzel bir geceydi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” dedi.