Logo
Bu sayfayı yazdır

5. AKIL OYUNLARI YARIŞMASI’NI DÜZENLEDİK

5. AKIL OYUNLARI YARIŞMASI’NI DÜZENLEDİK

Okulumuzun ev sahipliğinde ve Dünya Zekâ Oyunları Federasyonu’nun Türkiye’deki temsilcisi Türk Beyin Takımı’nın işbirliği ile TED Ortaokulları Arası 5. Akıl Oyunları Yarışması’nı 26 Mayıs 2018 tarihinde Spor ve Sanat Merkezimizde düzenledik.

Öğrencilerin matematiğe olan ilgi, sevgi ve bilgilerini artıracak bir ortamda eğlenceli vakit geçirerek analitik düşünme teknikleriyle tanışmaları, problem çözme, mantık yürütme, hızlı düşünme, çözüm üretme, ekip çalışması gibi becerilerini geliştirmelerinin amaçlandığı yarışmaya bu yıl Okulumuz öğrencilerinin yanı sıra 23 TED Okulundan, üçerli gruplar halinde toplam 66 takım, 198 öğrenci katıldı.

Yarışmanın açılışında gençlere seslenen Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan "Matematik tüm insanlar için evrensel bir dildir. Birey, toplum, bilim ve teknoloji için vazgeçilmez bir değerdir, bilimdir ve sanattır." diyerek yarışmaya katılan tüm öğrencilere başarılar diledi.

Ortaokul Matematik Zümre Başkanımız Melih Narlı ise konuşmasında katılan tüm okullara teşekkür ederek, "burada bulunmanız okullarınızı temsil etmeniz yaşamınızda hatırlayacağınız çok önemli bir deneyim olacaktır."dedi. 

Yarışmanın öğleden önceki bölümünde Akıl Oyunları, Matematik, Sudoku, Kelime Oyunları, Mesafeler ve Mekanik Oyunlar kategorilerinde takım yarışmaları yapıldı. Öğleden sonra ise en yüksek puanı elde eden 7 takımın öğrencileri arasında bireysel finaller yapıldı. Yarışmanın sonucunda takım halinde ve bireysel olarak ilk üç dereceyi elde edenlere törenle ödülleri verildi.

Takım yarışmalarında:

 TED Polatlı Koleji (1) birinci,

TED Antalya Koleji (1) ikinci,

TED Polatlı Koleji (3) üçüncü oldu.

Bireysel dalda :

Tunahan Turgut (TED Polatlı Koleji) 1.

Başar Emre Eşen (TED Isparta Koleji) 2.

Emre Elmas  (TED Polatlı Koleji) 3. oldular.

 

 

Son DüzenlenmeCumartesi, 26 Mayıs 2018 18:40
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000