Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersinde “Ruby ile Kodlama Uygulamaları”

Seçmeli 7. ve 8. sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi öğrencilerimiz, Ruby programlama diline giriş yaptılar.

Dünyadaki en popüler programlama dillerini araştıran TIOBE(The Software Quality Company) istatistiklerine göre Ruby, dünya çapında en çok kullanılan programlama dilleri sıralamasında ilk onda yerini almaktadır. Nesne tabanlı, çok amaçlı, dinamik kodlanan ve yüksek seviyeli programlama dilleri arasında gösterilen Ruby ile seçmeli ders öğrencilerimiz yazılım alanındaki bilgilerine bir yenisini daha ekleyerek bu dilde temel kodları, döngüleri, değişken yapılarını öğrendiler ve program parçacıkları oluşturdular.

Twitter, Hulu, Groupon gibi yaygın kullanılan platformların da bu programla dili ile yapılmış olması öğrencilerimizin erken yaşta bu becerilere sahip olmasının ayrıcalığını ve heyecanını da beraberinde getirmiştir.