Logo
Bu sayfayı yazdır

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Tüm TED Ailesi ile Tek Yürek Olarak Kutladık

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Tüm TED Ailesi ile Tek Yürek Olarak Kutladık

19 Mayıs Gençlik Festivali - Üçüncü Gün

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Tüm TED Ailesi ile Tek Yürek Olarak Kutladık


19 Mayıs Cumartesi günü Okulumuzun stadyumunda, tüm TED Ailesi tek yürek olarak 19 Mayıs  Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını görkemli bir törenle kutladık. Okulumuz öğrencilerinin yanı sıra 37 TED Okulu ve TED Üniversitesi’nin katıldığı 2500 kişiden oluşan tören geçiti görülmeye değerdi.

  

Gösteri gruplarının tören alanında yerlerini almasının ardından saygı duruşunda bulunduk ve İstiklal Marşımızı okuduk.

Törende gençlere seslenen TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Börekçi, Türk Eğitim Derneği'nin 90 yıl önce Atatürk ve silah arkadaşları tarafından ülkemizi refaha götürecek yolda öncü olması için kurulduğunu belirterek “Sizlere bakınca; iyi eğitim almış ve teknolojik beceriler ile donatılmış, Atamızın bizlere emanet ettiği bu Cumhuriyeti daha ileriye taşıyacak bireyler görüyorum. Sayenizde geleceğimize umutla bakıyorum. Unutmayın ki sizler; Atatürk’ün eserlerinin temel direğisiniz. Unutmayın ki sizler; Kolejlisiniz! Ve hayatta ne ile karşılaşırsanız karşılaşın şunu hatırlayın: “Muhtaç olduğunuz kudret, damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur!” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise konuşmasında “Bizim görevimiz, varlık nedenimizbu ülkenin gençlerinin iyi eğitim alabilmesidir. Bizim görevimiz, varlık nedenimiz, bu ülkenin önündeki engelleri kaldırmak için gayret göstermektir. Bizim görevimiz varlık nedenimiz, sivil bir insiyatif olarak Türkiye geneline yayılmak, tüm çocuklara eşit eğitim imkânı sunmaktır. O yüzdendir ki, bugün gördüğünüz üzere 79 flamasıyla Türk Eğitim Derneği, bölge bölge kent kent yayılmaya devam etmektedir… O nedenle merkezimize eğitimi alıp, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeye devam ediyoruz.” dedi.

Öğrencilerimizin seslendirdiği Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Atatürk’e Yanıtı’nın ardından hep birlikte orkestramızın çaldığı Gençlik Marşını söyledik. Tören lise öğrencilerimizin “Kaos ve Uyanış” adlı modern dans gösterisi ile devam etti. Daha sonra tüm gruplar, Atamızın en sevdiği danslar olan vals ve zeybek gösterilerini sergilediler. Belleklerimizden hiç silinmeyecek bir bayram olan 19 Mayıs törenimizi, hep birlikte coşkuyla söylediğimiz İzmir Marşı ve Kolej Marşı ile sonlandırdık.

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:31
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000