Logo
Bu sayfayı yazdır

TED Ailesi Olarak On Binlerle Anıtkabir'deydik

TED Ailesi Olarak On Binlerle Anıtkabir'deydik

19 Mayıs Gençlik Festivali- İkinci Gün

TED Ailesi Olarak On Binlerle Anıtkabir'deydik.

Türk Eğitim Derneği Ailesi olarak  on binlerle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktık.

38 TED Okulu, TED Üniversitesi, spor takımları, mezun dernekleri, akademik kadrosu, öğretmenleri, öğrencileri, velileri, mezunları, çalışanları ve gönüllüleri olarak milli bayram bilincini yaşamak, Atamıza olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek için 18 Mayıs Cuma günü saat 12:00’de Anıtkabir’deydik.

TED Ankara Koleji olarak Anıtkabir ziyaretine tüm yöneticilerimiz, akademik kadromuz, çalışanlarımız ve öğrencilerimiz ile katıldık. Velilerimiz ve mezunlarımız da bizleri yalnız bırakmadılar. Mozolenin önünde gerçekleştirilen saygı duruşunda Okulumuzu temsilen yöneticilerimizin yanı sıra Öğrenci Yönetim Kurulu Başkanlarımız, İlkokul, Ortaokul ve Lise Sınıf Temsilcilerimiz de bulundular.

   

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktıktan sonra beraberindekilerle birlikte Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir özel defterini imzaladı. 

  

Sözlerine, “1928 yılında sizin öncülüğünüzde yaktığımız eğitim meşalesi, bugün 90 yaşında. Neredeyse Cumhuriyetle yaşıt olan Türk Eğitim Derneği olarak, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının yol göstericiliğinde ilerlemenin haklı gururunu yaşıyoruz” ifadeleriyle başlayan Pehlivanoğlu, deftere şu notu düştü:

“Bugün itibariyle 38 okulumuz, bir üniversitemiz, iktisadi işletmelerimiz, spor kulüplerimiz ve senfoni orkestramız ile Türkiye’yi daha da aydınlatacak nesillere ışık olma gayreti içindeyiz. Milli birlik bilincini ateşleyen, özgürlük kıvılcımını yakan, yokluk ve savaş ortamında dahi öncelik eğitim diyerek, çocuklara ve öğretmenlere yatırım yapan sizin gibi bir önderin izinde ilerlemek bizim için gurur kaynağı. Sizin yönlendiriciliğiniz ile tüzüğümüzde yer alan ve öncelikli hedeflerimizden olan maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere yuva olma gayretimiz, burs projelerimizle binlerce öğrenciyi kucaklayarak devam ediyor. Ödevimizi ve görevimizin ağırlığının bilincindeyiz. Bu bilinç ile eğitim, gençlik ve vatan diyerek ilerliyoruz. Bugün 90 yıllık gurur dolu mazimiz ile 15 bin nefes, 15 bin kalp, 15 bin akıl olarak size olan minnetimizi sunmak üzere bir kez daha huzurunuzdayız. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, akademik kadromuz, mezunlarımız, gönüllülerimiz, genel merkez çalışanlarımız ve velilerimiz ile tek bir ağızdan haykırıyoruz Atam; ‘DAİMA İZİNİZDEYİZ"

Anıtkabir ziyareti sonrasında tüm TED Ailesi, yeniden İncek Kampüsü’nde toplanarak Festival kapsamında yer alan etkinliklere devam etti. 

 

 
 
 
Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:31
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000