Müzelerle Zamanda Yolculuk

Ortaokul Sosyal Bilgiler Zümremiz tarafından 11 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen “Müzelerle Zamanda Yolculuk” etkinliğinde öğrencilerimiz, Ankara’daki 20 müzeyi tanıtarak tarihsel ve kültürel zenginliğimizi gözler önüne serdiler. Anadolu uygarlıklarından, Roma İmparatorluğu’na, Selçuklu Devleti’nden, Osmanlı İmparatorluğu’na ve Büyük Önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne değin zengin bir mirasın arşivi ve kütüphanesi olan müzeleri, Kolej sokağındaki stantlarda tanıtan öğrencilerimizin çalışmaları büyük ilgi ve beğeni topladı. Stantlarda görev alan öğrencilerimiz, büyük bir emek ve özenle hazırladıkları Ankara’nın müzelerinde yer alan obje ve eserlerin minik örneklerini, maketlerini ve fotoğraflarını sergilediler, müzelerde yapılan ebru ve hat sanatı gibi aktiviteleri canlı performanslar aracılığıyla ziyaretçilere aktardılar.

Ortaokul öğrencilerimizin uygarlıklara ait kostümlerle yaptıkları dans gösterisi ise etkinliği adeta bir şölene çevirdi.

Son DüzenlenmeCuma, 11 Mayıs 2018 18:00