Empati Üzerine “Ben”den “Biz”e Geçiş

Ortaokul PDR Birimimiz, Engelliler Haftasında 7. Sınıf Sosyal Sorumluluk Kulübü öğrencilerimiz ile “Empati” üzerine bir çalışma yaptı. Empatiyi, bir başkasının duygularını, içinde bulunduğu durum ya da davranışlarındaki motivasyonu anlamak ve içselleştirmektir, diye tanımlayan PDR uzmanımız, “Ben” duygusundan “Biz” duygusu ile hareket etmeye geçiş noktasında empatinin önemli olduğunu vurguladı. Empati kurmak için karşımızdakini yargılamamak ve önyargısız olmak gerektiği anlatıldı. Doğuştan gelen ve diğer yetenekler gibi geliştirilebilir bir yetenek olduğu belirtildi. Sunumun sonunda öğrencilerimiz ile yapılan uygulamada tek kolunu kullanabilen engelli bireyler ile eşduyum kurmaları amaçlandı. İkişerli gruplar halinde kendilerine verilen kurdeleleri tek ellerini kullanarak bağlamaya ve çözmeye çalışan öğrencilerimiz, birlikte hareket ederek görevi tamamladılar.

Son DüzenlenmeCuma, 11 Mayıs 2018 07:23